Am să încerc să fac ceea ce nu au reuşit nici Digi şi nici Antena 3… să relatez adevărul aşa cum s-a putut vedea, aşa cum se poate demonstra prin materialele video, în cel mai obiectiv mod posibil.

CONTEXT

1. În România se trăieşte prost de zeci de ani. Politicienii corupţi fac cu schimbul în procesul de prăduire a bunurilor publice. În timp s-a dovedit că TOATE partidele au membri corupţi.

2. De 6 ani în România sunt proteste semnificative împotriva celor aflaţi la putere.

3. În ultimul an, partidul PSD, aflat la putere, atinge noi limite de nesimţire şi incompetenţă.

4. În ţară au loc mai multe proteste împotriva guvernului, dar la acestea se ataşează într-un fel sau altul, partidele din opoziţie, motiv pentru care o parte din populaţie conştientizând că la mijloc sunt interese politice preferă să nu participe la aceste proteste. La toate protestele participă nişte băieţi şi fete, bine echipaţi şi educaţi care conduc într-un fel sau altul protestele.

5. Are loc o polarizare incredibilă a populaţiei. În colţul albastru avem o tabără anti-psd care ar accepta un compromis cu alt partid “mai puţin corrupt”. În colţul roşu avem o tabără ce manifestă contra partidelor din opoziţe care încearcă în mod josnic să se folosească de proteste pentru a prelua puterea. În realitate, atât partidele din opoziţie cât şi coaliţia aflată la putere nu par să dea doi bani pe susţinătorii lor şi se folosesc de manipulări josnice pentru a îi aţâţa pe unii contra celorlalţi.

6. Fiecare tabără are canalele sale media care sunt aservite politic şi apar tot soiul de etichete, precum “soroşist” şi “putinist”, care sunt preluate rapid de către susţinătorii celor două tabere. Astfel se trasează uşor “tranşeele” sociale. Apar din ce în ce mai multe conflicte politice în rândul populaţiei.

7. În media online apar mesaje din Diaspora prin care se anunta un protest in data de 10 august. „Muiepsd” devine o mantră vulgară a întregii tabere albastre.

8. Partidele din opoziţie vor să profite şi îşi anunţa susţinerea, şi participarea şi chiar victoria iminentă. „Până la capăt” şi „Aducem lumină” sunt refrene noi în tabăra albastră.

9. PSD încearcă să discrediteze protestul din 10 august atât prin mijloace legale dar şi mediatic prin intermediul canalelor media aservite.

10. În media apar tot felul de mesaje dubioase care anunţă mare scandal. În presa albastră apar promisiuni de luptă până la capăt şi se bravează. În presa roşie se exagerează mesajele din presa albastră şi chiar apare un personaj dubios care vorbeşte de sânge şi foc. În mediul online, lupta deja a început. Jandarmeria profită de acest pretext să se supra-echipeze pentru eveniment.

10 AUGUST – Ziua Protestului

1. Primii care apar la protest sunt clienţii vechi ai jandarmeriei, protestatarii de serviciu care nu ratează nicio întâlnire cu forţele de ordine şi se aşează strategic în faţă. Pe măsură ce se strâng oameni, forţele de ordine, mai echipate ca niciodată formează coloane strânse de jandarmi şi se folosesc de garduri pentru a delimita zona. Partidele din opozitie nu se mai afişează. În piaţă sunt oameni de toate felurile, de la simpatizanţi ai partidelor din opoziţie până la oameni care s-au săturat pur şi simplu de PSD sau de orice partid care a fost în ultimii zeci de ani la putere.

2. Încă de la orele 16-17 în linia întâi apar primele confilcte între jandarmi şi protestatarii de serviciu, însoţiţi de alţi manifestanţi cu spiritele ceva mai încinse. În public sunt personaje ce vor să pară oameni simpli sau “diasporeni” purtând haine cu steaguri de ţări străine, dar care au cască clasică de comunicaţii, completată de ochelari de soare şi chair clasica borsetă. Se pot recunoaşte şi feţe clare ce nu au legătură nici cu diaspora nici cu oameni simpli… sunt chiar feţe deloc străine de protestele din România.

3. Scandalagii din faţă se împing şi trag de garduri. Jandarmii dau izolat cu spray paralizant. Scandalagii aruncă cu sticle, beţe şi bucăţi de borduri. Jandarmii dau serios cu spray paralizant si aruncă în adâncime, la 50-60m, grenade cu gaz lacrimogen, în zone cu copii, femei, bătrâni şi în general oameni care manifestau paşnic.

4. Lumea se retrage, până trec gazele, se reîntoarce iritată atât la propriu cât şi la figurat. Băieţii din faţă se regrupează şi continuă cu agresivitatea. După câteva ture de genul ăsta, spiritele se încing mai rău şi jandarmii se dezlănţuie. Apar grenadele şi gloanţele cu cauciuc.

5. Presa profită de evenimente şi descrie ceea ce le convine cel mai mult. Un bărbat aruncă cu o sticlă în jandarmi. Aceştia îl prind doar ca să îl scape imediat după… Bărbatul se întoarce şi îi dă un mare picior în spate unui jandarm care se deşiră pe jos. Presa roşie pune egal între acest bărbat şi toţi protestatarii din piaţă. Un băiat este târât de un jandarm. Prietena sa, aflată în scaun cu rotile, îşi desface centura de siguranţă şi se aruncă pe jos peste prietenul ei. Presa albastră descrie cum jandarmii au trântit pe jos o femeie cu handicap. Mă limitez la aceste două exemple.

6. Alţi băieţi bine antrenaţi provoacă jandarmeria prin diverse zone şi la un moment dat se sparge un Spring time, de unde, presa roşie anunţă că s-au furat câteva cuţite.

7. Jandarmeria se dezlănţuie la capacitate maxima şi se pun tunurile pe toată lumea, nemaiţinând cont de cine ce a făcut. Se dezlănţuie haosul general.

8. Doi jandarmi se izolează în mod bizar si total neprocedural, de detaşamentul lor şi sunt luaţi la bătaie de mulţime. Când unuia îi cade casca şi apoi cagula, se dovedeşte a fi femeie, moment în care o parte dintre manifestanţi se pun scut în jurul lor şi sub ploaia de pumni şi picioare care continua să cadă, îi escorteaza catre detasamentul lor, care nestiind cum sa reactioneze, pune pe ei sprayurile lacrimogene. Jandarmeriţa lovită îşi pierde arma de foc pe care o avea în dotare. Ajunge în stare grava la spital.

9. Oamenii sunt imprastiati de jandarmerie si se regrupeaza, cumva paşnici la paşnici şi scandalagii cu scandalagii. Presa continuă să ciugule subiectele picante, precum vulturii cadavrele unui câmp de luptă. Presa roşie alege să arate cei mai violenti manifestanţi asociind întreaga manifestaţie cu comportamentul lor, făcând abstracţie cu neruşinare de spiritul paşnic al majorităţii şi “înfloreşte” realitatea după bunul plac. Presa albastră se concentreaza pe victimele jandarmeriei si de asemenea “infloreste” acolo unde nu găseşte adevăruri satisfăcătoare, făcand abstracţie de factorii care au dus la acest haos, precum huliganii care au aruncat cu borduri. Caută să afişeze cele mai sensibile momente şi cele mai pasnice persoane, încercând să asocieze întreaga manifestaţie cu atitudinea acestora. Presa rosie şi presa albastră seamănă destul de mult la acest aspect. Parcă lucrează în echipă.

10. La final: Sute de răniţi şi o ţară divizată. Prietenii care se destramă şi cuvinte urâte aruncate cu lejeritate. Stiri false, minciuni si exagerari în ambele tabere. Mândrie care orbeşte, orgoliu care zdrobeşte, prostie care musteşte. Persoane inteligente, prostite de manipulări josnice, şi oameni buni înverşunaţi de fapte regretabile. Partidele au făcut încă un joc, bine aşezat, care se va înţelege mai târziu. Poporul român sângerează. Noapte bună!

PS: Peste poate 20 de ani, când adevărul va ieşi al iveală, cum uşor uşor au ieşit faptele din 89-90, sper să fiţi în viaţă şi sănătoşi… şi sper din tot sufletul să vă crape obrazul de ruşine că aţi contribuit la jocul unor partide care în esenţă, vă dispreţuiesc… ducând la dezbinarea şi destabilizarea socială a acestei ţări. Toţi care aţi contribuit cu maliţiozitate şi aţi pus paie pe foc… din piaţă sau de acasă, din provincie sau de la oraş, din ţară sau din diaspora. Să vă fie ruşine!

P.S.2: Citiţi poemul Glossă scris de Mihai Eminescu în 1883. Vă explică el ce s-a întâmplat pe 10 august 2018.

Sursa: Facebook
Autor: Ciprian Morega

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

4
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Daniel H.RefuElenaCosmina Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Abonare pentru
Cosmina
Vizitator

Foarte tare articolul, mi-a placut, multumesc pentru postare.

Elena
Vizitator

Este oribil ce se intampla cu tara asta si pare ca nu este cale de scapare…

Daniel H.
Vizitator

Nu va ieși nimeni vinovat. Toate întâmplările din ultima vreme sunt mușamalizate și când te aștepți sa apară adevărul la iveală, apare alt „scandal” iar ce e cu adevărat important, se pierde și se uită..