Cum sa iti alegi usile de interior?

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Cum sa iti alegi usile de interior, in functie de stilul arhitectural al casei – parerea specialistilor

Amenajarea interiorului unei case, care sa se transforme in acasa, este un proces pentru care trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare, timp sa vezi diferite modele si culori de mobila, tapet, etc. si, nu in ultimul rand, sa ai un buget pe masura asteptarilor pe care le ai.

Evident ca nu trebuie uitate nici usile de interior, care ar trebui sa fie proiectate chiar inainte de turnarea sapei. Abia dupa ce ti-ai stabilit dimensiunile, poti incepe vanatoarea de producatori de usi de interior, care sa se potriveasca asteptarilor tale si, bineinteles, bugetului disponibil.

Ce trebuie sa iei in calcul inainte de a-ti achizitiona o usa de interior?

Odata stabilite dimensiunile si amplasarea usilor, nu uita sa tii cont si de imbinarea dintre aceasta si pardoseala. Si cum pozitionarea tocului difera de la un producator la altul, mai bine cauta un montator, care sa iti sara in ajutor cu sfaturi de specialitate.

Este bine sa iei in considerare si faptul ca in ceea ce priveste inaltimea usilor trebuie stabilita in functie de grosimea pardoselii. Astfel, nu vei fi nevoita sa le schimbi pentru ca nu se potrivesc si nici sa le tai, dupa ce ai pus parchetul sau gresia.

Culorile si finisajele, foarte importante

Ca totul sa fie armonios, nu trebuie sa te iei dupa regula „parchet inchis ai uai deschise“ sau invers. Sunt preferate usile de interior de culoare alba pentru ca se potrivesc amenajarilor moderne si minimaliste, iar cele mate sunt ideale pentru ambientele in stil provensal sau american.

Modelele de usi de interior din sticla sau cele cu insertii de sticla sunt o buna optiune atat in ceea ce priveste functionalitatea, cat si din punct de vedere decorativ, pentru spatiile in care este necesara patrunderea luminii naturale. Mai mult, o usa din sticla poate fi simpla sau personalizata prin sablare sau pictare, iar decorarea poate merge pana la insertii de vitraliu, pentru o nota de eleganta aparte.

 

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments