Stergere virusi din telefon – Antivirus eficient pentru telefon in 2021

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Stergerea virusilor din telefon este o necesitate pentru protectia fiecaruia si a ajuns in ziua de azi sa fie obligatoriu un antivirus pentru telefon. Daca nu rulezi niciun fel de aplicatie anti-malware sau anti-virus pe smartphone-ul sau tableta ta, atunci te pui in pericolul de infectie, aplicatii corupte sau alte tipuri de programe malware construit sa-ti faca rau, fie ca iti ingruneaza teleonul si-ti foloseste resursele lui, fie iti fura datele personale sau parolele salvate in dispozitiv.

Cele mai bune aplicatii care pot sterge virusi din telefonul tau ofera nu numai detectarea si prevenirea malware-ului de top, ci si o serie de caracteristici de confidentialitate si antifurt.

Acestea includ capacitatea de a crea copii de rezerva pentru contacte si fotografii, pentru a urmari telefonul sau tableta ta prin GPS, pentru a captura o imagine a hotului cu camera aparatului, pentru a trimite comenzi catre un telefon pierdut sau furat prin mesaje text si chiar utilizati smartwatch-ul Android Wear pentru a localiza telefonul.

Stergere Virusi din Telefon – Eliminarea virusilor din telefonul personal cu BitDifender

In baza testelor internationala, cea mai buna aplicatie antivirus pentru telefon platita (Android) este Bitdefender Mobile Security ( in jur de 15 USD pe an), care ofera protectie aproape perfecta impotriva malware-ului, cu o gama larga de alte caracteristici.

Stergere virusi din telefon - Antivirus eficient pentru telefon in 2021 - Refu.ro

Freemium Norton Mobile Security are o protectie similara excelenta pentru versiunea premium dar vine la pretul de 25 USD pe an, licenta extinsa pana la 10 dispozitive (telefoane sau tabelete).

Avast Mobile Security si CM Security Master ofera fiecare un bogat sortiment de caracteristici, chiar si in versiunile gratuite ale acestora. In general, se remarca foarte mult in testele de detectare a malware-ului.

Dar functiile anti-furt si de blocare a apelurilor de la Avast nu au functionat bine pentru utilizatori asa ca e posibil sa mai ofere rateuri, iar ratele de detectie a malware-ului CM Security Master au variat destul de mult de la o luna la alta.

Inca o sansa ar avea si celelalte doua aplicatii cu un numar de review-uri positive decente, aici vorbim de Lookout Security & Antivirus a fost una dintre primele aplicatii antivirus mobile si are o buna reputatie printre utilizatorii Android.

Dar compania nu mai trimite aplicatia la laboratoare independente de testare, asa ca nu stim cu adevarat cât de bine protejeaza impotriva malware-ului Android, si s-ar putea sa aiba o detectie putin mai lenta.

Curatarea telefonului de virusi – Cea mai buna aplicatie pentru stergerea de virusi gratuita

Stergere virusi din telefon - Antivirus eficient pentru telefon in 2021 - Refu.ro

Pentru a evalua protectia de securitate, am folosit cele mai recente rezultate ale evaluarii de la AV-TEST, un laborator independent din Germania care evalueaza aplicatiile de securitate Android la fiecare doua luni, pe baza capacitatii lor de a detecta malware-ul de in fiecare zi si alte amenintari recente.

Deoarece unele rezultate ale aplicatiilor sunt incoerente de la un test la altul, am analizat si rezultatele din anul trecut ale rezultatelor AV-TEST.

Pentru a masura impactul acestor aplicatii de securitate asupra performantei globale, am folosit aplicatia de benchmarking Geekbench 6 pe un telefon Samsung Galaxy S8 cu Android 7.0 Nougat. Pentru fiecare aplicatie, am executat Geekbench de mai multe ori fara instalarea aplicatiei AV, apoi cu una dintre aplicatiile de examinare instalate, in final, in timpul scanarii complete a aplicatiei.

De asemenea, am evaluat numarul si utilitatea functiilor fiecarei aplicatii, am luat nota de caracteristicile rezervate utilizatorilor cu plata si am evaluat interfata cu utilizatorul si procesul de instalare.

Ce tip de aplicatie pentru virusi sa folosesti?

Pe scurt, recomandarea pentru cei care doresc sa achite o subscriptie anuala recomand Bitdefender, pentru cei care doresc ceva gratuit se pot indrepta catre Norton.

1) Bitdefender Mobile Security & Antivirus

Stergere virusi din telefon - Antivirus eficient pentru telefon in 2021 - Refu.ro

Aplicatia de securitate Bitdefender pentru Android ofera o protectie minutioasa aproape impecabila, un impact minim asupra performantei si instrumente robuste de protectie a confidentialitatii, incorporand ceasurile Android Wear in functiile anti-furt ale aplicatiei.

Cu toate acestea, nu exista scanari programate malware si nu exista optiune gratuita mai avansata. (Bitdefender Antivirus Free pentru Android doar scaneaza pentru programe malware.) Dar, la 15 dolari pe an/dispozitiv, Bitdefender Mobile Security merita sa cheltui banii pentru protectie avansata a telefonului personal.

2) Norton Security & Antivirus – varianta gratuita 30 de zile

Stergere virusi din telefon - Antivirus eficient pentru telefon in 2021 - Refu.ro

Norton Mobile Security ofera protectie foarte buna impotriva programelor malware, iar functiile de blocare a apelurilor, de blocare a textului si de backup de contacte sunt gratuite pentru toti utilizatorii, precum si functionalitatea excelenta impotriva furtului. Licenta anuala premium costa 25 USD si protejeaza pâna la 10 dispozitive.

Caracteristica cea mai apreciata a lui Norton este App Advisor, care verifica software-ul si aplicatiile instalate in magazinul Google Play pentru riscuri legate de securitate si confidentialitate. De asemenea, sunt bune aplicatiile de blocare si setare parola ale aplicatiei Norton, ambele fiind aplicatii gratuite si independente.

Aplicatia Anti-virus se instaleaza in varianta Premium pentru 30 de zile.

3) Avast Antivirus 2018 – Scanare doar antivirus – fara protectie activa

Stergere virusi din telefon - Antivirus eficient pentru telefon in 2021 - Refu.ro

Avast Mobile Security & Antivirus este una dintre cele mai complete aplicatii gratuite de securitate Android de pe piata, inclusiv totul de la un consultant de confidentialitate la un client VPN la o lista neagra personalizabila.

In timp ce protectia împotriva malware-ului de la Avast sa îmbunatatit, unele dintre functiile sale anti-furt, de altfel excelente, nu au functionat pentru la anumiti utilizatori, iar functia de blocare a apelurilor pare sa aiba probleme de functionare.

Aplicatia poate sa afiseze anumite reclame pentru utilizatorii gratuiti.

4) Security Master – Antivirus, VPN, AppLock, Booster

Stergere virusi din telefon - Antivirus eficient pentru telefon in 2021 - Refu.ro

Noua versiune platita de Security Master – Antivirus, VPN, AppLock, Booster (fostul CM Security) costa 36 USD pe an, adauga un client VPN nelimitat si inchide anunturile terta. Cu toate acestea, restul complexului de caracteristici si optiuni ale aplicatiei poate fi totusi disponibil fara niciun pret.

Exista un scaner de retea; o interfata curata si usor de utilizat; o blocare pentru aplicatii; si un blocator de apeluri (apeluri in lista neagra). Totusi, ratele de detectare a malware-urilor Security Master Antivirus fluctueaza de la o luna la alta, caracteristicile anti-furt ofera putin mai mult decat dispozitivul Android Device Manager integrat, iar versiunea gratuita am vazut ca afiseaza o multime de anunturi.

5) Lookout – Antivirus & Security – versiune premium gratuita 14 zile

Stergere virusi din telefon - Antivirus eficient pentru telefon in 2021 - Refu.ro

Lookout, aplicatia antivirus pentru Android a fost una dintre primele lansate pe market, iar usurinta în utilizare si functionalitate explica popularitatea acesteia printre utilizatorii Android.

Exista o varianta gratuita a aplicatiei; precum si un nivel premium pentru 30 de dolari pe an, care are multe functii premium oferite gratuit pentru 14 zile; si un plan „premium plus” care, pentru 100 de dolari pe an, contine un serviciu complet de protectie a identitatii.

Chiar daca nu sunt cele mai bune

Mentiunea 1: Comodo Mobile Security

Stergere virusi din telefon - Antivirus eficient pentru telefon in 2021 - Refu.ro

Dezvoltat de o companie bine-cunoscuta, Comodo Mobile Security are propriile sale caracteristici, pornind de la un program anti-malware bine construit, la cateva utilitati utile, care ar trebui sa va protejeze confidentialitatea, datele si dispozitivul Insusi. In plus, este una dintre putinele aplicatii gratuite de securitate de 100% care ramân acolo.

Dupa instalare, Comodo va verifica automat actualizarile, desi va avea nevoie de confirmarea ta pentru a continua. Ca si in cazul altor aplicatii, Comodo adauga o pictograma in zona de notificari, dar dezactivarea acesteia nu va genera consecinte de functionare.

Dupa ce ati setat totul, poti sa apesi pe butonul de verificare a sanatatii din ecranul principal pentru a verifica dispozitivul. Dupa finalizarea scanarii, aplicatia va afisa rezultatele in trei categorii:

  • Periculos;
  • In asteptare;
  • Securizat.

Va adauga o scurta descriere a problemelor respective (daca este gasita una). De asemenea, poti programa sarcini de scanare, dar nu poti alege anumite locatii pentru scanare.

Mentiunea 2: Kaspersky Mobile Antivirus: AppLock & Web Security

Stergere virusi din telefon - Antivirus eficient pentru telefon in 2021 - Refu.ro

Kaspersky Internet Security pentru Android este o solutie antivirus pentru telefon GRATUITA. Va ajuta sa pastrati telefoanele si tabletele – care pot fi chiar mai vulnerabile decat computerul dvs. – precum si informatiile tale private protejate impotriva pericolelor online. Noua functie de blocare a aplicatiilor protejeaza datele personale de ochii curiosi.

Cum sterg telefonul de virusi daca antivirusul nu m-a ajutat?

In cazuri extraordinare este recomandat un backup manual al informatiilor (numere de telefoane, poze din telefon si alte informatii sensibile) ca apoi sa se efectueze un Hard Reset al telefonului mobil.

Soft Reset – este utilitarul din telefon care-ti permite sa resetezi Android-ul, aducand terminalul la setarile de fabrica – prin aceasta metoda daca discutam de un malware mai violent, posibil sa fie in continuare in telefonul tau (nerecomandat).

Hard Reset – este utilitare de recuperare a telefonului daca se intampla ceva cu el, vorbim de recovery mode din telefon, aceasta optiune iti permite sa dai wipe la telefon, aducand telefonul la setarile de fabrica fara nicio informatie in plus, prin aceasta metoda se sterge orice malware, virus sau utilitar dubios din telefonul tau personal (recomandat).

La final iti recomand sa citesti:

Ai reusit sa scapi de ele? Mai ai malware in telefon?

 

 

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments