Youtube angajeaza experti in combaterea terorismului pentru a ajuta la stergerea unor videoclipuri periculoase pentru public.

YouTube a angajat specialisti de contra-terorism cu norma intreaga pentru a-si ajuta moderatorii cu privire la continutul sau, ca parte a angajamentului sau de a creste numarul de moderatori la 10.000 pana la sfarsitul anului 2018.

Pentru prima data, Youtube a publicat in aceasta saptamana un raport trimestrial care detaliaza progresele inregistrate in stergerea continutului nedorit sau ilegal de pe site-ul sau, folosind un algoritm inteligent precum functionand ca o inteligenta artificiala si o judecata umana. Intre octombrie si decembrie 2017, site-ul a eliminat mai mult de 8 milioane de videoclipuri.

Materialul eliminat include o instigare pentru uciderea homosexualilor, un videoclip care promoveaza activitatile grupului militant de stat islamic, altul care sustine ISIS ca cea mai valabila optiune din Siria si un videoclip „care cere sfaturi despre cum sa impiedice jucatorii evrei sa participe intr-un joc video popular. ”

YouTube a promis sa-si inmulteasca personalul in luna decembrie a anului trecut, dupa ce a intrat in scandal pentru ca gazduit materiale presupuse de exploatare a copiilor. Cercetarea a fost scoasa in evidenta de Buzzfeed News in luna anterioara in care expus modul in care continutul care arata copiii aflati in primejdie – inclusiv in rolurile de actiune live cu „tematici grosolane” cum ar fi consumul de fecale, supunerea la injectii sau rapiri false – clipuri care au castigat milioane de vizualizar dar ale caror existenta trebuie exclusa de pe Youtube.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonare pentru