Cursuri de dezvoltare personala pentru copii

Personalitatea este considerata ca parte integranta a existentei individului. Personalitatea inseamna caracterul si actiunile unei persoane. Gandurile, comportamentul, sentimentele, abilitatea de a comunica si alte trasaturi pozitive, sau chiar si negative, formeaza personalitatea. Fiecare copil mosteneste anumite trasaturi de personalitate de la parinti sau chiar de la rudele de sange foarte apropiate. De cate ori nu ai auzit expresii de gen “e leit mamei sale sau tatalui sau”?

O personalitate dinamica isi spune cuvantul inca din primii ani de viata. Observam chiar si la copiii de cateva luni anumite trasaturi ce ii diferentiaza. Unii sunt mai linistiti, altii mai agitati, unii vorbesc mai devreme, altii mai tarziu etc. Totul tine de dezvoltare si de personalitate. Pe masura ce cresc, descoperim din ce in ce mai multe astfel de trasaturi. Pentru a corecta sau a face ca anumite elemente ale personalitatii copilui tau sa se dezvolte, trebuie sa stii ca in Craiova exista acum Happy Kids Academy, care pe langa serviciul de after school, iti ofera o multime de cursuri si ateliere printre care si cursuri dezvoltare personala copii. Acestea pot fi urmate de copii incepand de la varsta de 6 ani. Copilaria este varsta ideala pentru a defini caracterul unui viitor adult. Iata cativa factori care sunt extrem de importanti in dezvoltarea personala a copilului, factori ce vor face ca cel mic sa fie mai istet, mai de succes, sa aiba maniere mai bune si sa fie mai increzator in capacitatile proprii: – Limbajul trupului – este ceva ce spune multe despre personalitatea copilului.

Cursuri de dezvoltare personala pentru copii - Refu.ro

Iti spune cat de increzator este copilul si cat de constient este de felul in care se prezinta in fata celorlalti. Dezvoltarea personala il invata cum si cand sa foloseasca limbajul trupului pentru a convinge pe cei din jur de atitudinea pozitiva. – Interesele copiilor – este in natura umana sa efectuam doar numite activitati cu care ne simtim familiari. Insa, cu ajutorul cursurilor de dezvoltare personala, copilul va invata si deprinde si alte lucruri noi care s-ar putea sa devina printre activitatile preferate ale celui mic. – Depasirea timiditatii si fricii- cursurile de dezvoltare personala se concentreaza in special pe eliminarea sentimentelor de slabiciune, de frica, de timiditate. De aceea exista aceste cursuri speciale de vorbit in public sau socializare. In timp ce isi “lucreaza” personalitatea, un copil va deveni mai increzator in sine si va depasi anumite frici pe care este posibil sa le aiba. Va invata sa cunoasca extrem de bine care sunt punctele lui forte si care sunt punctele slabe si cum sa imbunatateasca asta. La Happy Kids Academy vei putea alege, impreuna cu cel mic, din mai multe cursuri pe care acesta si-ar dori sa le urmeze. Unul din cursurile recomandate poate fi cel de vorbit in public sau Public Speaking Superstar.

Vorbitul in public este ceva ce se invata. Indiferent daca cei mici vor sustine o prezentare in fata colegilor si a profesorilor sau vor sa povestesca intr-un cadru restrans, prietenilor sau familei, despre o intamplare la care au luat parte, copiii trebuie sa vorbeasca cu incredere, fara emotii distructive, entuziasti si bine dispusi pentru a atrage atentia asupra lor si asupra mesajului pe care doresc sa il transmita. Tocmai acest lucru il invata in orele de curs de la Happy Kids Academy. In ce consta acest curs?

Cursul se va desfasura pe parcursul a 6 lectii. Copiii vor invata cum sa isi construiasca discursul si cum sa aplice tehnici de oratorie potrivite pentru varsta lor in cadrul prezentarilor pe care le vor sustine la scoala sau in alte imprejurari. Iata cateva activitati ce vor fi efectuate in cadrul cursului: 1. Lectia 1: Primii pasi in arta de a vorbi in public 2. Lectia 2: Cum sa strecuram mesajul? 3. Lectia 3: Cum sa prezentam discursul? (Impactul vizual) 4. Lectia 4: Cum sa prezentam discursul? (Vocea) 5. Lectia 5: Nu ne mai sperie prezenta publicului 6. Lectia 6: Cum prezentam discursul? Recapitularea tuturor elementelor 7. Lectie de recapitulare. Suna extrem de interesant si iti garantam ca cel mic se va schimba in bine dupa un astfel de curs. De asemenea, la Happy Kids Academy va putea urma si cursuri de atitudine, comportament si limbaj (NLP Training for Successful Kids) sau cursuri de bune maniere. Daca copilul tau este timid, daca iti doresti sa devina independent si curajos, daca simti ca are nevoie de ajutor pentru a iesi din carapacea sa si a-si lucra personalitatea, atunci alege cursurile Happy Kids Academy si vei vedea diferenta.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonare pentru