De ce ar cumpăra fermierii o semănătoare

semanatoare

La prima vedere o semănătoare pare un utilaj agricol, mai ales dacă vorbim despre cele manuale, de utilizat pentru o grădină de mici dimensiuni. Dar nu este așa deorece există semănători de dimensiuni mari special concepute pentru a semăna terenuri de mari dimensiuni.

Și totuși de ce ar alege să achiziționeze un asemenea utilaj agricol? Ei bine, răspunsul este destul de simplu întrucât pentru a putea realiza răsadurile cu o precizie mai mare și pentru a te asigura că distanța dintre plante este în conformitate cu cerințele acesteia dar mai ales spațiul dintre sămânța plantată în sol și exterior permite plantei să iasă la suprafață. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care fermierii ar trebui să își achiziționeze o semănătoare.

De asemenea în acest fel se va crea ordine printre răsaduri și nu va mai părea că semințele au fost împrăștiate la întâmplare.

O cultură sănătoasă pe lângă o îngrijire corespunzătoare mai înseamnă ca plantele să fie într-o ordine perfectă, să nu pară înghesuite. Utilizarea unei semănătoare va face ca semințele să nu mai fie atât de vizibile pentru păsări, care după cum bine știm sunt primele care sosesc să inaugureze terenul proaspăt plantat.

Putem să le numim chiar utilaje  ,,minune” întrucât vă vor scuti de foarte multă muncă în plus care de cele mai multe ori poate să fie migăloasă, cum ar fi de exemplu plantatul semințelor manual fără ajutorul nici unui utilaj.

În primul rând prețurile unor asemenea semănătoare poate varia în funcție de model sau de marcă dar acestea sunt accesibile ca preț.

Unele semănătoare manuale au prevăzute rezervoare unde poți vedea clar cantitatea de semințe pe care o are semănătoarea iar acesta este un motiv suficient de bun pentru ca un fermier să își achiziționeze un asemenea utilaj. De asemenea cantitate de semințe pe care o are în rezervor împiedică să rămâneți fără semințe la mijlocul răsadului.

Pe de altă parte nu se mai irosesc semințele inutil și răsadurile vor avea o organizare logică și de asemenea nu vor mai fi vizibile pentru păsări.

Păsările pot fi o adevărată problemă pentru culturi întrucât semințele plantate pe un teren reprezintă pentru ele o adevărată sursă inepuizabilă de hrană.

În afară de semănătoarele cu patru rânduri restul modelelor de semănătoare pot fi setate în așa fel încât să se stabilească distanța între rânduri.

Aceste semănătoare sunt potrivite pentru o gamă largă de culturi, unele modele fiind potrivite chiar pentru a semăna flori.

Această invenție, semănătoarea a dus la dezvoltarea agriculturii prin ușurarea munciii fâcând posibilă creșterea producției culturilor agricultorilor prin reducerea semnificativă a timpului alocat pentru cultivare.

Deci prin numeroasele avantaje pe care le prezintă o semănătoare cu un fermier ar trebui să aibă toate motivele din lume pentru a achiziționa o semănătoare. Sunt utilaje agricole foarte practice atât pentru suprafețe mari de teren cât și pentru suprafețe mici cum ar fi o grădină.

În ziua de astăzi cu ajutorul dezvoltării tehnologiei agricultura a devenit un domeniu mai simplu care nu mai implică atâta muncă titanică și nici mănă de lucru numeroasă ce ar putea să ridice costurile.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments