De ce criterii sa tii cont cand alegi un tester auto?

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Deocamdata, te poti considera destul de norocos in ceea ce priveste autoturismul personal, avand in vedere ca pana acum nu ti-a creat probleme majore si nu ai fost nevoit sa ajungi prea des la service, cu exceptia vizitelor prilejuite de reviziile corespunzatoare si a celor  facute pur si simplu din precautie. Chiar si in aceste conditii, esti constient ca orice echipamente, chiar si cele mai performante, pe durata utilizarii lor pe termen lung intervin mai devreme sau mai tarziu o serie de defectiuni mai mari sau doar superficiale. 

Asa ca nu strica sa fii prevazator si sa iti achizitionezi un auto tester care sa-ti fie util pana sa ajungi la un service auto. Chiar daca nu va fi la fel de performant ca cele folosite de service-urile auto serioase, tot iti va oferi posibilitatea sa te elucidezi intr-o anumita masura in legatura cu starea masinii tale. 

Evident, pentru rezultate cat mai apropiate de realitate, este recomandat sa nu te orientezi catre cele mai ieftine modele, pentru ca de fapt nu vei face economie, asa cum ti-ai propus, ci foarte probabil doar sa iti pierzi timpul instalandu-l si asteptand sa-ti identifice cu fidelitate problemele masinii. 

Nici cele mai scumpe nu-si au rostul pana la un punct, pentru ca tot un specialist auto iti va face cea mai realista diagnoza, asa ca, undeva pe la mijloc este solutia. Cu siguranta stii ca aceste dispozitive moderne vor functiona doar pentru masinile nu foarte vechi, deci nu cu data iesirii din  fabrica mai mare de 20 – 23 de ani, adica cele care dispun de computer de bord, cu senzori etc, astfel incat conectarea sa fie posibila si testerul sa-si poata face „meseria”. 

Daca te incadrezi in acest prim criteriu, trebuie sa te orientezi la modelul de auto tester care sa fie compatibil cu autoturismul personal, pentru ca nu toate au aceasta calitate, unele potrivindu-se doar cu anumite modele de autovehicule.

Trebuie stiut de la inceput pentru ce tip de tester auto optezi, fie pentru un model analogic sau unul digital. 

De asemenea, poti prefera un model de auto tester universal sau unul specializat pentru anumite tipuri de verificari. In mod normal, un auto tester iti va oferi informatii despre starea masinii, in general informatii despre sistemele electronice ale acesteia, detectand hibe ale motorului, tensiunea la bateria auto, testeaza abs-ul, starea airbag-urilor, gaze, scurgeri de curent, rezistente, stopuri, presiunea in pneuri, starea farurilor, bobine de aprindere, lichidul de frana etc.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments