Refu Blog

De ce sa-i oferi copilului tau jucarii din categoria masinute fara pedale? • Refu Blog

O bicicleta sau o masinuta fara pedale este cea mai buna metoda de a-i invata pe copii sa se echilibreze pe doua sau patru roti. Chiar si cei mai mici pot invata, incepand cu 18 luni, sa se deplaseze independent, fara ajutorul parintilor. Cu abilitatile invatate, pustii de 3 ani sunt capabili sa treaca direct la o bicicleta normala pentru copii sau la alte tipuri de masinute. De obicei, cei care invata sa se deplaseze in siguranta pe o bicicleta sau o masinuta fara pedale, pot folosi mult mai rapid alte tipuri de mini vehicule pentru copii, in pace si fara nicio drama! Astfel de masinute fara pedale le poti achizitiona de la magazinul bebelusjucaus.ro. Tot de la acest magazin de top poti achizitona si biciclete cu sau fara pedale, precum si o gama diversificata de jucarii.

Care sunt principalele avantaje ale unei biciclete sau masinute fara pedale?

Bicicletele si masinutele fara pedale se misca precum cele normale si nu sunt recomandate pe suprafete inegale, alunecand usor pe roci, pamant, borduri. Avantajele acestui tip de biciclete sau masinute sunt multe. Sa incepem spunand ca cele doua pot fi folosite pe orice tip de suprafata plana. De asemenea, sunt foarte usor de condus, promovand astfel miscarea pe distante mai mari. Si, cu siguranta nu este lipsit de importanta facptul ca reprezinta, ori una, ori alta, un mijloc distractiv care permite copilului sa se simta mai autonom pentru prima data.

Bicicletele fara pedale sunt mult mai sigure si mai practice decat tricicletele si bicicletele cu roti. Cu trei roti, tricicletele sunt lente, incomod de manevrat si risca sa se rastoarne usor pe suprafete neuniforme sau in apropierea curbelor. Pe o bicicleta fara pedale, copiii se concentreaza mai mult pe echilibru decat sa pedaleze. Drept urmare, sunt mai pregatiti sa faca fata unei pierderi neasteptate a echilibrului si sunt mai putin susceptibili sa cada. Acelasi lucru este valabil si pentru masinute, care ofera o stabilitate chiar si mai mare. Chiar si cei mici pot parcurge cativa metri pe bicicleta sau masinuta fara pedale.

De ce rotile ajutatoare sunt improprii la o bicicleta?

Rotile risca sa intarzie semnificativ capacitatea si dorinta copilului de a merge cu bicicleta. Bicicletele fara pedale ii invata pe copii sa calareasca in timp ce sunt in echilibru, in timp ce rotile ii invata sa calareasca in timp ce sunt dezechilibrati: tind sa se aplece intr-o parte, dand un fals sentiment de echilibru. Pentru a putea conduce fara roti ajutatoare, un copil trebuie sa afle cum sa conduca dezechilibrat si sa invete sa conduca intr-un mod echilibrat.

Pe o bicicleta fara pedale, tehnicile corecte de echilibru sunt invatate din primul moment. Un alt lucru de luat in considerare este faptul ca bicicletele fara pedale sunt mult mai distractive si mult mai usor de calarit decat o bicicleta cu roti. Acelasi lucru este si in cazul masinutelor fara pedale.

Care este cea mai buna varsta pentru bicicleta sau masinuta fara pedale?

Bicicletele sau masinutele fara pedale sunt disponibile in diferite dimensiuni: modelele mai mici sunt potrivite pentru copii incepand de la 18 luni, in timp ce exista si versiuni mari, concepute pentru adulti. In general, copilul le foloseste pana la 5 ani, dupa care trece spontan la o bicicleta „reala” sau o masinuta cu pedale.

Unde pun picioarele? O bicicleta fara pedale este putin probabil sa aiba un suport pentru picioare. La fel si in cazul masinutei. Copiii ridica instinctiv picioarele in timp ce aluneca, fara problema.

In general, copiii merg cu bicicleta sau masinuta timp de 2 sau 3 ani, in functie de varsta la care incep. Cu cat incep mai repede, cu atat o vor folosi mai mult.

Copiii adora independenta si odata ce au inteles sa pastreze echilibrul, lucrurile sunt mult mai simple. Isi dau seama imediat ca exista ceva special in ceea ce priveste conducerea pe doua sau patru roti si vor sa faca parte din actiune.

Pentru ce mai sunt utile astfel de jucarii?

Sunte esentiale pentru dezvoltarea motrica a micutilor. In aceasta faza, adica de la 18 luni, copilul umbla independent, alearga si depaseste mici obstacole. El reuseste sa traga obiecte in timp ce merge, urca si coboara de pe mobila fara ajutor si urca si coboara scarile cu mult mai mare usurinta. Este perioada in care picioarele lui, echilibrul sunt in faza maxima de dezvoltare. Inactivitatea nu este benefica la aceasta varsta. Asa ca orice tip de joaca ce implica miscare sau orice accesoriu sau jucarie care il sprijina in astfel de actiuni sunt benefice. Masinutele si bicicletele fara pedale ii “forteaza” sa isi foloseasca foarte mult musculatura picioarelor. Astfel, vor avea picioare puternice, isi vor mentine mult mai usor echilibrul si vor avea o mai mare rezistenta fizica. Acest lucru este benefic si pentru a-si dezvolta plamanii si respiratia pentru ca, depunand efort, va invata sa controleze felul in care respira.

Dupa cum vezi, astfel de jucarii sunt extraordinare. Pentru a gasi intreaga gama, precum si multe altele, intra acum pe bebelusjucaus.ro.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment