Doua lame sunt mai bune decat una!

Doua lame sunt mai bune decat una! - Refu.ro

Taiatul lemnelor a fost intotdeauna o sarcina mai mult rezervata barbatilor, deoarece implica forta si munca bruta pentru a obtine un obiect finit si perfect, prelucrat dintr-un bustean sau dintr-un copac. De-a lungul timpului, fierastraiele au fost modificate pentru a acomoda taierea intr-un mod cat mai rapid si eficient care sa reduca efortul.

In ziua de astazi, gasim o multime de masinarii si aparaturi cu multilame care ofera taiere cu precizie, chiar si pentru bucati de lemn groase de soi tare.

Fierastrau circular cu arbore dublu

Aceasta masina este adesea folosita ca fierastrau de taiere pentru grinzi, matrite si placi. Se caracterizeaza prin modul in care mai multe lame de ferastrau circular, fixate pe un arbore de sustinere a lamei, actioneaza pe piesa de lucru de sus si de jos, fiecare in parte.

Principiul arborelui dublu permite inaltimea de taiere si, prin urmare, capacitatea de taiere sa fie distribuita pe doi arbori de sustinere a lamei, care prezinta urmatoarele avantaje:

-utilizarea de lame de fierastrau mai mici si mai subtiri;

-reducerea taieturii de fierastrau;

-imbunatatirea calitatii taieturilor si stabilitatea dimensionala.

Constructia de baza este realizata dintr-o banda mecanica sau hidraulica a piesei de prelucrat, in general cu doua lanturi de transport separate, care sunt la intrarea si la iesirea masinii (a se vedea, de asemenea, transportul pe lant). Inaltimea de taiere este impartita in jumatate din arborele suportului lamei, montat in partea superioara si inferioara, cu o usoara suprapunere. Lamele de fierastrau functioneaza fie in directia opusa, fie taieturile arborelui inferior in directia opusa si axul superior in sincronism. In functie de model, acestea sunt fixate direct pe arborele de sustinere a lamei sau ca unitati de fierastrau fixe sau mobile pe tusele de fierastrau schimbabile. Masinile de taiat cu doi arbori verticali opusi se mai numesc fierastraie circulare cu arbore dublu.

Un fierastrau este o unealta de taiere, prin care putem decupa, taia sau sa dam forma lemnului care este considerat un material dur. In ceea ce priveste fierastraul de masa, acesta promoveaza taierea extrem de precisa. Intr-adevar, acest fierastrau, fiind asezat si intretinut pe o masa, nu este probabil sa alunece. Masa este un suport foarte fiabil pentru acest tip de taiere. Astfel, fierastraul este pus in conditii potrivite, pentru a va permite sa taiati perfect drept. In acest fel, veti respecta aspectul plasat pe material, pentru o utilizare corecta a acestuia din urma.

Retineti ca fierastraul de masa taie si bucati mari de material. Aceste materiale sunt de mai multe comenzi, si anume lemn, plastic, PVC si metale destul de solide. Acest lucru se datoreaza motorului sau, care este dotat cu o putere uimitoare, care ii permite sa taie cele mai grele materiale.

De asemenea, ajuta la taierea placilor si la delimitarea mai multor materiale. Cu alte cuvinte, fierastraul de masa va poate ajuta cu toate taieturile, indiferent de material.

Ar fi foarte greu in ziua de astazi sa efectuam lucrari ce necesita indemanare si forta in domeniul de prelucrare a lemnului fara ajutorul unor dispozitive cu multilame.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments