Dupa ce criterii trebuie sa te orientezi la alegerea laptelui praf pentru bebelusi?

Pentru fiecare parinte grija si protectia pentru propriul copil raman constante, chiar si atunci cand acesta nu mai este la varsta jucariilor. Evident, aceste preocupari capata in timp alte forme, dar raman totusi atribute ale fiecarui parinte, dornic sa-si stie puiul sanatos si fericit, chiar daca acum a devenit un adult in toata firea.

Dar cand vine vorba despre primii ani de viata ai copilului, cand acesta este pur si simplu dependent de mama, grija, atentia si preocuparea pentru a-i oferi tot ce e mai bun si mai potrivit cresterii lui sanatoase sunt mai accentuate ca oricand.  Iar alimentarea lui in maniera cea mai sanatoasa si cea mai potrivita nevoilor bebelusului, care inca nu se poate exprima, deci dificil de ghicit uneori ce ii place sau ce il supara, este una dintre cele mai importante sarcini ale unei tinere mame. 

Astfel, ideal este ca macar primele sase luni din viata bebelusului acesta sa fie hranit exclusiv la san, deoarece laptele matern este cea mai buna alimentatie pentru sugar, avand absolut tot ce ii trebuie celui mic pentru o crestere si o dezvoltare optime.

Daca acest lucru nu este posibil, existand situatii cand mama nu ii poate oferi o cantitate suficienta bebelusului pentru ca acesta sa se sature sau nu il poate hrani deloc la san, mesele celui mic vor fi asigurate de formule speciale de lapte praf pentru sugari, vezi lapte praf hipp.

Alegerea formulei de lapte praf pentru bebelus este bine sa fie facuta tinandu-se cont de recomandarea pediatrului sau dupa o informare temeinica a mamei. Trebuie sa se tina cont de varsta bebelusului, fiind formule distincte de lapte praf pentru fiecare etapa.

Astfel, sunt formule dedicate sugarilor pana in sase luni, acel lapte praf de inceput, care va avea in mare masura calitatile laptelui matern, pentru a-l ajuta sa creasca sanatos. Apoi, dupa varsta de sase luni o alta formula de lapte praf este indicat, atat ca unic aliment pentru sugar sau ca hrana suplimentara alaturi de laptele matern.

Dupa ce sugarul trece de 10 – 12 luni, alta formula de lapte praf va fi potrivita nevoilor lui de crestere, deci va primi o formula mai satioasa si adaptata noii situatii, respectiv introducerea in meniul sau a primelor alimente solide, asa cum sunt evidentiate in schema de diversificare.

De asemenea, se poate alege intre formule de lapte praf pe baza de lapte de vaca, pe baza de soia,  formule hiperalergenice, pentru sugari cu intoleranta la lactoza, lapte de vaca, sau pe baza de soia, precum si formule de lapte praf, care raspund nevoilor speciale ale bebelusilor prematuri sau care au o greutate prea mica.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments