Eficienta luminilor led!

Eficienta luminilor led! - Refu.ro

Foarte multe persoane aleg sa cumpere becuri led in detrimentul becurilor normale. Este o evolutie fireasca, deoarece becurile led sunt mai rezistente, ofera un aspect mai placut, emit lumina mai puternica si durabila si sunt o optiune mai prietenoasa pentru mediul inconjurator.

In aceeasi masura, putem observa banda led in multe locuinta moderne, in special acolo unde sunt adolescenti si cupluri tineri, care folosesc banda led pentru a decora incaperea sau pentru a crea un joc de lumini.

Luminile cu banda LED sunt forme noi si versatile de iluminare. Exista multe variante si exceptii, dar in mare parte, acestea au urmatoarele caracteristici:

-Constau in mai multe emitatoare LED individuale montate pe un circuit ingust, flexibil;

-Functioneaza la curent continuu de joasa tensiune;

-Sunt disponibile intr-o gama larga de culori si luminozitate, atat fixe, cat  si variabile;

-Se livreaza intr-o rola lunga (de obicei  5 metri), pot fi taiate la lungime si au inclus un adeziv dublu fata pentru montare.

O banda LED are de obicei 10-12 mm latime si o lungime de pana la 5 metri sau mai mult. Poate fi taiata la lungimi specifice folosind doar o pereche de foarfece de-a lungul liniilor de decupat, situate la fiecare 1-2 centimetri. LED-urile individuale sunt montate de-a lungul benzii, de obicei la densitati de 60-120 LED-uri pe metru. Culoarea luminoasa si calitatea LED-urilor individuale determina culoarea generala a luminii si calitatea benzii LED. Partea din spate a benzii cu LED include adeziv dublu ce poate fi preaplicat. Pur si simplu, decojiti captuseala si montati banda LED pe aproape orice suprafata. Deoarece circuitul este proiectat sa fie flexibil, benzile cu LED-uri pot fi montate pe suprafete curbe si neuniforme.

Luminozitatea benzilor cu LED este determinata folosind lumenele metrice. Spre deosebire de becurile incandescente, diferite benzi LED pot avea niveluri de eficienta diferite, astfel incat o putere nu este intotdeauna semnificativa pentru a determina puterea reala de lumina. Luminozitatea benzii LED este de obicei descrisa in lumeni pe  metru. O banda LED de buna calitate ar trebui sa furnizeze cel putin 1500 lumeni pe metru, ceea ce furnizeaza aproximativ aceeasi cantitate de lumina de iesire metru ca o lampa fluorescenta traditionala T8.

Luminozitatea benzii LED este determinata in principal de trei factori:

-Puterea si eficienta luminii pe emitator LED;

-Numarul de LED-uri pe metru;

-Atragerea puterii benzii LED pe metru;

Densitatea LED-urilor este importanta in determinarea distantei dintre LED-uri si daca vor exista sau nu puncte de vizibilitate si puncte intunecate intre emitatorii LED. O densitate mai mare de 120 LED-uri pe metru va furniza, de obicei, cel mai bun efect de iluminare distribuit mai uniform. Emitentii cu LED-uri sunt componenta cea mai scumpa a productiei de benzi cu LED-uri, asa ca asigurati-va ca tineti cont de diferentele de densitate a LED-urilor atunci cand comparati preturile benzilor LED.

Luminile cu banda LED sunt disponibile in diferite nuante de alb sau culori. In general, lumina alba este cea mai utila si populara optiune pentru aplicatii de iluminat interior. In descrierea diferitelor nuante si calitati ale albului, temperatura culorii si indicele de redare a culorilor sunt doua valori care trebuie sa tina cont. Temperatura culorii este o masura a modului in care apare culoarea luminii „calda” sau „rece”. Stralucirea moale a unui bec traditional incandescent are o temperatura scazuta a culorii (2700K), in timp ce albul clar si luminos al luminii naturale a zilei are o temperatura inalta a culorii (6500K).

Acestea sunt printre cele mai importante informatii pe care trebuie sa le stim inainte de a cumpara o banda LED!

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments