Trebuie sa intelegi etapa in care se afla relatia ta pentru a putea trece mai usor peste obstacolele care va vor iesi in cale.  Orice relatie trece prin anumite etape la un moment dat. Specialistii de la revista pentru toata familia spun ca fiecare relatie in cuplu are patru etape. Dintre aceste etape primele doua sunt cele mai periculoase si cu cele mai putine sanse.

Etapa romantica

Este etapa dulce, etapa indragostirii deoarece partenerii isi spun frecvent ca au intalnit iubirea vietii.  Vedem aceasta persoana perfecta pentru noi chiar daca ar fi incapabila sa ne ofere ceea ce avem nevoie. 

De acest aspect este vinovata chimia. Cand te indragostesti creierul elibereaza substante chimice care au posibilitatea de a-ti pune inima pe jar astfel incat sa vezi totul roz.  

Aceasta etapa poate tine destul de mult de la doua luni si pana la doi ani.  Dupa ce aceasta perioada se incheie iti vei da seama ca ai stat langa cea mai incompatibila din lume. Daca cei doi nu depasesc cu bine aceasta etapa isi vor incheia relatia.

Etapa luptei

Este cea mai dureroasa dintre toate si este o adevarat incercare pentru toate cuplurile.  Iluzia iubirii nu tine vesnic iar marea majoritate a cuplurilor ajung sa se confrunte cu furie si daznedejde.

Nu va veti mai concentra pe lucrurile comune si veti vedea diferentele si defectele partenerului. Te vei simti controlat in permanenta.

Daca vreti ca relatia sa mearga trebuie sa va acceptati asa cum sunteti.

 Etapa echilibrului

Este o etapa confortabila in care va stiti rolurile si in care iubirea reapare. Amandoi ati realizat ca nu va puteti schimba partenerul si ajungeti sa va respectati mai mult.  Aceasta etapa poate dura vesnic deoarece va fi destul de greu sa iesiti din zona voastra de confort.

Etapa fericirii

Este etapa care o sa va implineasca sufleteste. Este o experienta continua catre voie bune si eliberare. Este o etapa la care foarte putine cupluri ajunge deoarece trebuie sa aveti aceleasi sentimente. 

Aceasta incepe atunci cand va acceptati pe deplin unul pe celalat si poate dura pentru totdeauna.  In aceasta etapa va veti simti mai legati ca niciodata si iubirea va atinge cote maxime.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonare pentru