Ethereum, o criptomonedă extrem de interesantă pentru investitori

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Bitcoin, încă este regele criptomonedelor, dar  Ethereum vine tare din urmă. Mulți specialiști ai domeniului consideră că în comparație cu BTC, ETH reprezintă o monedă virtuală cu un viitor foarte luminos și de aceea alegerea de a face tranzacții cu ethereum poate fi una inspirată, cu toate fluctuațiile de curs destul de mari pe care le-a înregistrat în ultimele luni și chiar în ultimele zile.

Lansat în iulie 2015, protocolul de schimb descentralizat al ETH se ține  constant în urma BTC, așteptând ca timpul să îi permită ca prindă viteză și eventual să îi dea lovitura de grație, detronându-l.

Deoarece prețul acestor criptomonede virtuale rămâne mai scăzut decât al celui la care se tranzacționează regele Bitcoin, deși cursul este foarte volatil, investitorii autohtoni aleg să achiziționeze în continuare etheri așteptând cu înfrigurare să vadă ce le va rezerva viitorul, care va fi cursul ETH pe piața de tranzacționare.

Se pare că există suficientă încredere cu privire la etheri, pentru ca această criptomonedă specială să reziste în continuare furtunilor pe care le va mai avea de înfruntat cu siguranță și în continuare.

Ethereum – profitabil pentru investitori

Un investitor informat va avea grijă totuși ca să urmărească cu foarte mare atenție evoluția prețului de tranzacționare, deoarece doar o analiza pertinentă a evenimentele ce se petrec la nivel global, elementele ce  pot avea un impact major, pozitiv sau negativ, asupra criptoactivului, îi poate da anumite informații despre ceea ce urmează a se întâmpla. Doar așa el își poate stabili o strategie viabilă de tranzacționare pe termen mediu și lung, așa încât să reducă la minim riscurile de a pierde sumele investite.

Pentru aceia cărora le este frică să investească în criptomonede este bine de știut faptul că ETH poate să fie o investiție excelentă prin adoptarea tehnicilor de tranzacționare corecte. Desigur, nu este vorba nicidecum de îmbogățire peste noapte datorită acestei monede digitale, dar tranzacționând-o inteligent este posibilă înțelegerea foarte bună a mișcărilor ce au loc pe piața financiară a monedelor electronice.

Oricum, aceia ce urmăresc ceea ce se întâmplă în ultima perioadă cu Ethereum, trebuie să recunoască faptul că volatilitatea sa este mult mai accentuată decât în cazul altor monede.

Se pare însă că tocmai riscul este acela care îi face pe mulți ca să tranzacționeze ETH. Există o plăcere a jocului nestăvilită, care nu trebuie totuși ca să le pună în pericol siguranța financiară a traiului de zi cu zi. Pasiunea de a juca la bursă e total diferită de patima ce îi face pe unii să își dorească câștiguri fabuloase peste noapte.

Regula de aur în materie de achiziții de criptomonede spune că nimeni nu trebuie să cheltuiască pe aceste bunuri imateriale mai mult decât își permite ca să piardă. Deci nu se fac împrumuturi bancare pentru a cumpăra  etheri, nu se vinde mașina, casa și nici bijuteriile de familie.

Când investițiile nu sar de o anumită limită rezonabilă, clar stabilită din start, totul este în regulă, iar adrenalina poate să fie la cote sporite. Mai ales că acum și investitorii din România pot să cumpere etheri cu cardul bancar.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments