Evolutia spionajului la nivel de home-user

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Evolutia spionajului la nivel de home-user poate nu e ceva nou pentru unii dintre voi, dar un anumit prieten cu diferite programe si bazat pe increderea voastra va poate spiona calculatorul. Asta inseamna ca poate avea posibillitatea de a instala o aplicatie de tip Radmin pentru a putea avea acces de vizualizare a PC-ului. Dezavantajul este ca programul poate si mai mult de atat, ce inseamna asta?

Sa presupunem ca cineva a intrat in PC-ul meu cu ajutorul unui program timp Radmin, program asemanator cu Team Viewer, dar fara a mai fi nevoie de un user sau o parola acces, el dupa ce a intrat in PC-ul meu sub forma de vizualizare el poate sa copieze si fisiere din calculatorul meu fara sa-mi dau seama, pentru ca discutam de un mod de spionaj la nivel de home-user, tot mai multi avem instalat un program tipic de antivirus, fiind foarte usor de configurat firewall-ul pentru restrictionarea accesului, ramane o alta problema, telefonul mobil.

Spionajul telefonului mobil

Daca acum in ziua de astazi aproape orice program de antivirus poate sa ofere si un firewall bun, singura solutie mai accesibila pentru un home-user este sa poate spiona telefonul unei persoane, din fericire, pentru a face o aplicatie capabila de asa ceva ai nevoie de ceva cunostinte de programare, asa ca pentru perioada imediat apropiata, acest lucru nu este o problema, dar ramane de vazut daca o sa fie o problema majora in viitorul indepartat, sau daca smartphone-urile ajung sa fie hackuite usor, atunci se poate afla in viitor si mai usor pozitia unei persoane.

Spionajul direct prin camere video

Chiar daca camerele video sunt destinate doar pentru supraveghere, dimensiunile mai mici pot devenii din camere de supraveghere in camere de spionaj (camere ascunse spion in spy.store.ro) integrate in orice element intr-o camera anume.

Chiar daca nu folosesti camere speciale pentru spionaj, si ai o simpla camera de supraveghere, poti sa fi victima unui spionaj daca nu schimbi parola default pusa pe echipament, acum ceva timp era un site dintr-o alta tara (Rusia daca-mi aduc mainte bine) unde era o lista cu tarile de unde puteai sa ai acces de vizionare la camere de supraveghere din diferite institutii, baruri sau chiar din casa. Problema asta a tras un semn de alarma pentru cei care configureaza aiurea echipementele si nu ai doua minute in plus sa puna o parola diferita. In asa fel se poate proteja fiecare camera de supraveghere care emite de pe un anumit IP.

Spionaj GPS

Acest tip de spionaj pe care-l vedeti si in filme ca poate sa afle pozitia telefonului mobil al unei persoane rapid cu o simpla conexiune la internet poate sa fie si o problema a viitorului, foarte multe produse eletronice si eletrocasnice vor incepe sa aibe GPS instalat, si asta poate sa fie o problema daca nu este folosit corect. Vorbind tot de GPS sunt in momentul de fata companii care-si spioneaza angajatii cu GPS-uri montate in masinile de seriviu. Din punctul meu de vedere daca compania nu ma anunta ca masina pe care o conduc are GPS se poate numi spionaj. Daca cineva crede ca eu sunt nebun, ii invit sa citeasca ce scrie si pe wikipedia despre spionaj.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments