Fara erbicide, „Omul bun si pomul copt/N-or fi-avut deloc noroc”!

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Omul bun trudeste, sa ii bucure pe toti cu roadele muncii sale. Avand radacina bunatatii in suflet, nu poate sa fie altfel decat generos si harnic. Cati nu erau la fel si in satul meu. Puneau castraveti, iar cand se facea, ii imparteau cu poala prin sat, sa manance copiii, sa bage la otet sau sa puna la murat femeile. Legea generozitatii prin rotatie se poarta si astazi in lumea satelor.

Mi se coc mie intai rosiile, le dau si celor la care sunt inca verzi, iar cand ale mele vor fi pe trecute, voi primi si eu de la ei. Cine avea primul pastai, impartea cu toti vecinii lui, iar cand ale lui imbatraneau primea in loc. Dar nenorocul nu vine din darnicie si bunatate niciodata. Omul harnic si bun, care nu a stat o clipa, sa aiba de toate in gradina, se trezeste cu cultura in mijlocul buruienilor.

Rosiile, vinetele si ardeii se ofilesc, daca nu au apa, buruienile prospera, fiindca isi incolacesc radacinile dupa plantele cele bune si le sug toata seva. Asa, daca nu intervine la timp, omul bun isi vede munca de un an compromisa. Sa mai adaug la asta si alte frustrari si neajunsuri? Dupa atata munca il dor salele, picioarele, mainile si soldurile, nu poate dormi noaptea de ciuda ca buruienile sunt mai mari decat plantutele lui. Pomul bun si planta buna nu au nici ele noroc. In afara buruienilor, si mana si gandacii si petele de tot felul ataca legumele si fructele.

Se asaza pana si rapanul si daunatorii ciuruiesc frunzele. Sunt cateva buruieni atat de nesuferite, incat se intind pe tot locul si iau locul plantelor de cultura. Radacina palamidei pare infinita si in plus, daca te incerci sa o zmulgi, iti taie mana si iti umple palma de tepi. Costreiul, volbura, pirul toate sufoca porumbul, cartoful si fasolea. Cel putin rochita randunicii, cat pare ea de nevinovata ca denumire, se rasuceste dupa planta si se urca pe ea, pana o sufoca si o da jos.

Sapa nu realizeaza mare lucru, fiindca taie numai partea superioara a buruienii. Radacina ramane in pamant si lastareste cu mai mult spor. Pe suprafete mari nu este timp de plivit si buruienile foarte mici scapa printre degete. In plus, buruienile mature si-au scuturat deja semintele pe sol, iar acesta este contaminat. Nu va trece mult si vor iesi noile generatii. Eradicarea buruienilor se realizeaza numai cu erbicid de calitate, care poate fi folosit si preventiv si are un efect indelungat. Ce bine ar fi sa vezi ca in gradina, ferma sau tarlaua ta nu buruienile apar primele, cum se intampla de obicei, ci ceea ce ai semanat!

Fara erbicide, „Omul bun si pomul copt/N-or fi-avut deloc noroc”! - Refu.ro

Cu DUAL GOLD 960 EC, al carui pret este de 110 lei litrul acest lucru este posibil, daca este incorporat in stratul superficial al pamantului in perioadele de seceta. Cand este aplicat corect, conform sfaturilor specialistilor, efectul sau dureaza 4-6 saptamani, adica mai mult de o luna (42 de zile). Ies plantele si buruienile raman in urma. Substanta este benefica si in cazul unor cantitati mici de precipitatii. Nu este deloc bine ca la prima prasila, plantele daunatoare sa fie mai mari decat cele de cultura, fiindca rosiile sau cartofii pot fi taiate din cauza ca nu sunt vazute!

Buruienile cresc si in jurul pomilor si evident ca si radacinile lor, cu toate ca sunt mai puternice, au nevoie sa fie libere si sa isi ia hrana si apa nestingherite din sol. In functie de cantitatea comandata, vanzatorii sunt dispusi sa negocieze si ii fac un pret bun omului gospodar. Nu va chinuiti cu buruienile, cand exista erbicide performante care nu mai lasa buruienile sa iasa. Acestea sunt practic eradicate din tarla si cultura ta curata va fi salvata.

Fara erbicide, „Omul bun si pomul copt/N-or fi-avut deloc noroc”! - Refu.ro

Cand buruienile cresc foarte inalte, dincolo de sufocare, ele pot atrage si feluriti danatori: melci, gandaci si por determina si aparitia manei, fiindca niciodata un necaz nu vine singur. V-ati decis sa aplicati urgent erbicide sa scapati de buruieni? Plasati acum comanda, iar peste trei zile veti avea substanta acasa. Trebuie sa aveti grija maxima in depozitarea si manipularea ei, in rest, recolta este garantata. Plasati o comanda complexa de produse, care sa poata fi folosite si pentru buruiana si pentru mana fiindca tot vine masina sa le livreze. In plus, la comanda mai mare, puteti negocia altfel.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments