Feluri importante de convertoare de frecventa

Convertoare de frecventa. Exista doua feluri importante de convertoare de frecventa: cele cu circuit intermediar si cele fara circuit intermediar. Sunt importante in industria automatizarilor deoarece aceste au scopul de a controla viteza si de a actiona motoarele de curent alternativ. Acest lucru aduce un plus in buna functionare a unei automatizari si deci un plus de siguranta pentru dumneavoastra. Acesta este motivul pentru care au si ajuns atat de folosite si cautate.

Primele convertoare de frecventa:

Omul a conceput masinarii si aparate de cele mai felurite pentru a-si asigura un maxim de confort. Istoria convertoarelor de frecventa incepe in anii 60. Principiul lor de functionare a ramas neschimbat de atunci, ceea ce dovedeste ingeniozitatea cu care au fost concepute; insa au evoluat din alte puncte de vedere.

Astfel convertoarele sunt compuse din 3 etaje, unul redresor, unul intermediar, care are rolul de a controla tensiunea si un etaj de conversie care transforma curentul continuu in curent alternativ.

Astazi exista doua tipuri de convertoare, fiecare cu diferite caracteristici si un mod diferit de functionare, astfel incat sa se potriveasca perfect nevoilor dumneavoastra. Convertoarele au incluse anumite functii software si hardware astfel pot duce la bun sfarsit multe sarcini evitand nevoia de aparate suplimentare.

Avantajele convertoarelor de frecventa:

Convertoarele de frecventa sunt folosite cu un scop precis, dupa cum spuneam, acestea regleaza viteza si astfel va garanteaza multe avantaje precum: economie de energie, pentru automatizarile care consuma energie direct proportional cu viteza.

Un alt avantaj, optimizarea instalatiei, mentenanta dar si imbunatatirea conditiilor de lucru. Toate acestea aduc un plus pentru convertoarele de frecventa, facandu-le o alegere foarte simpla in ochii cumparatorului.

In plus: sunt foate usor de cumparat, le gasiti oriunde, le instalati usor si sunt si simplu de utilizat, protejeaza motorul si se pot actiona de la distanta.

Alegerea convertoarelor de frecventa:

Convertoarele de frecventa trebuie sa ofere protectie instalatiei, aveti grija sa alegeti un convertor care sa corespunda in totalitatea cerintelor dumneavoastra. Sa reduca viteza, evitand supraincarcarea sau supraincalzirea, sa reduca consumul de energie, atat mecanica, a motorului cat si electrica.

Caracteristicile convertoarelor de frecventa:

Converoarele de frecventa dispun de o serie de mecanisme care fac din utilizarea acestora una foarte simpla. Printre aceste mecanisme se numara si pornirea automata; atunci cand motorul nu functioneaza in parametrii normal si oprirea automata cand acesta isi revine.

Sunt proiectate pentru a putea controla si proteja atat motorul cat si pe ele insasi. Sunt un ajutor imens in automatizari. Ofera protectie motoului de la suprasarcina, de la supraincalzire, de la scurtcircuite, de la abaterea tensiunii si chiar si de la mersul in gol din cauza ruperii ambreajului.

Sunt extrem de utile si in prezent sunt disponibilie si intr-o forma placuta ochiului. Dimensiunile lor au scazut semnificativ in timp ce, indirect proportionat, functiile lor au crescut.

De gasit le gasiti usor si la preturi foarte bune daca aveti putina rabdare sa le cautati cum trebuie. Nu sunt vreo raritate desi munca lor este extrem de importanta. Mai multe detalii pe site-ul: www.ge-tech.ro

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments