Refu Blog

Produsele de ambalare sunt acele bunuri care ajuta la invelisul si pastrarea in conditii optime a unor produse.Ele se definesc prin calitatea, cantitatea materialelor folosite necesare ambalarii produselor.

Produsele de ambalare pot fi de tot felul, au diferite marimi si grosimi, au forme diferite si sunt realizate din materiale diferite.Sunt formate din niste materiale care trebuie sa protejeze aspectele pozitive si totalitatea bunurilor si sa usureze lucrarile de executare a deplasarii marfurilor.

produse-de-ambalat

Produsele de ambalare sunt materiale finite in care s-au alocat costuri cu materiile prime.Ele se mentin in conditii foarte bune deoarece isi pastreaza un timp indelungat proprietatile specifice.

Dupa ce produse isi termina procesul tehnologic si ies pe piata, ele au nevoie sa stea in spatii neclintite sau care se misca in anumite perioade de timp, avand in vedere nevoile pietei.Daca insa conditiile in care sunt tinute produsele de ambalare nu sunt conform cerintelor si necesitatilor produselor, acestea se pot degrada.

Ambalajele contin de obicei o descriere a produsului, denumirea produsului, ingredientele specifice fiecarui produs in parte si pretul.

Produsele de ambalare au menirea de a proteja bunurile de praf, de substante daunatoare si de alte insecte, de murdarie.Bunurile trebuie ambalate foarte bine astfel incat acestea sa nu aiba aer pe undeva pentru a nu intra in contact cu diverse bacterii.

Produsele de ambalat sunt realizate din carton, plastice, folii, pungi de diverse marimi si culori.Acestea trebuie sa fie foarte rezistente si fara urme de praf si alti microbi, sa nu fie toxice pentru a nu afecta persoana care cumpara anumite produse ambalate.Ele pot aparea sub urmatoarele forme: cutii mari, mici si mijlocii din carton, pungi din plastic, hartii din carton.

Cutiile se pot utiliza pentru ambalarea produselor farmaceutice, a ceaiurilor, electrocasnicelor pungile din plastic se folosesc pentru ambalarea dulciurilor, a diverselor alimente, hartiile din carton se folosesc pentru ambalarea produselor alimentare, a sucurilor, a mancarurilor de la fast-food.Ambalajele pot fi albastre, galbene, verzi, negreu sau chiar albe si maro.

Pungile transparente sau hartiile sunt bune doarece prin ele vedem produsul si apoi decidem daca vrem sa il cumparam sau nu.La unele bunuri, datorita ambalajelor nu se poate vedea exact produsul si acasa putem descoperi ceva ce nu ne place la produsul respectiv.

Produsele de ambalat sunt cele mai bune mijloace de acoperire contra diverselor microorganisme din magazine sau a altor bacterii si substante.De aceea ele au un rol esential in pastrarea in conditii foarte bune a tuturor bunurilor.

1)Produsele ambalate se realizeaza prin:

  • ambalaj care are in componenta celule prin care bunul este pus intre doua benzi dintr-o materie prima care se vede prin ea, apasate din loc in loc pentru a alcatui spatii in care sunt puse pastile si alimente.
  • ambalaje cu benzi de lipire, se aseaza pe un produs unui material care dureaza in timp si care ajuta sa treaca prin el un fluid si dupa uscare, are rol de protectie contra suprrafetei bunului.

2) Alte tipuri de produse ambalate

  • hartii din carton,
  • pungi din plastic inchise,
  • cutii din plastic denumite si caserole,
  • sticla, metal.

3)Proprietati ale produselor de ambalare

  • trebuie sa fie rezistente in timp si calitative,
  • sa protejeze produsul si sa fie foarte bine inchise.

Asadar, produsele de ambalare se caracterizeaza prin modul in care tin bunurile sub pastrare o lunga perioada de timp si au rol de protectie asupra lor. Mai multe informatii pe site-ul: www.ectc.ro

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment