Fii bine informat inca din prima zi

Am auzit ca exista multa lume care se teme de un interviu de angajare. Intr-adevar, mai ales atunci cand esti in cautarea unui job si totul in viata ta depinde de asta, este si normal sa ai emotii si sa iti fie putin teama.

Chiar daca suntem bine pregatiti, se intampla adesea sa dam gres din cauza emotiilor. Insa, se mai intampla ca, uneori, sa aplicam la joburi care nu ni se potrivesc desi poate am facut un curs acum 20 de ani. In astfel de cazuri, daca suntem acceptati la interviu, in momentul in care suntem intrebati ceva, nu vom avea habar despre ce este vorba.

Astfel, si pentru interviu trebuie sa ne pregatim temeinic, mai ales in cazul in care nu suntem siguri, 100% pe noi insine.

Nu stiti ce trebuie sa faceti? Revista online thebreak.ro va poate ajuta. Puteti afla de aici tot ce trebuie sa stiti pentru a lua 10 la interviul de angajare. Este un articol foarte bine structurat si documentat, pe studii recente si cu ajutorul persoanelor din domeniul resurselor umane.

Astfel, vom porni de la zero si vom afla ce este interviul de angajare, in special daca suntem la prima experienta de acest gen. Apoi ni se va spune care sunt etapele unui interviu de angajare si ni se vor da cateva sfaturi pentru a avea succes la un astfel de interviu. Mai mult, vom afla ce greseli nu trebuie sa facem atunci cand suntem fata in fata cu un potential angajator, care ar fi motivele pentru care am putea fi respinsi, posibilele intrebari ale angajatorului, ce intrebari avem voie sa le punem celui care ne ia interviul si ce trebuie sa facem dupa un interviu. In functie de domeniul in care incercam sa ne angajam, trebuie sa ne asiguram de faptul ca suntem bine pregatiti.

Asta nu inseamna ca trebuie sa ne bazam numai pe lucrurile invatate in perioada in care am fost la scoala sau la facultate. Trebuie sa fim mereu la curent cu ultimele noutati din diferite domenii. De exemplu, pentru cineva care va lucra strict cu noul Cod Fiscal ca si ghid pentru munca sa, trebuie sa fie la curent cu ultimele modificari aduse acestuia, cum ar fi ce inseamna split TVA si cum se aplica.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments