Informatii extrem de utile pe care trebuie sa le cunoastem cu privire la COVID-19!

Informatii extrem de utile pe care trebuie sa le cunoastem cu privire la COVID-19! - Refu.ro

Noul virus COVID-19 ce apartine de familia coronavirus s-a raspandit inca de la aparitie intr-un ritm destul de alarmant, in prezent fiind luate masuri drastice la nivel mondial in incercarea de a diminua riscul imbolnavirii populatiei.

Numarul celor care se imbolnavesc cu acest nou virus este intr-o continua crestere, ingrijorator fiind faptul ca simptomele sunt similare cu cele rezultate de gripa, o alta epidemie virala care se suprapune cu cea de COVID-19.

In principal, simptomele in ambele cazuri sunt: febra, tuse si stranut si bineinteles greutate in respirate.

De-a lungul timpului, specialisti in domeniul medical au studiat gripa sezoniera, astfel ca, in ciuda pericolului, stim multe despre virusurile gripale si la ce sa ne asteptam in fiecare sezon. In schimb, se stie foarte putin despre noul coronavirus si despre aceasta boala care poate provoca chiar si decesul persoanelor infectate.. Acest lucru inseamna ca noul COVID-19 este un taram necunoscut, fiind necesar sa facem tot ceea ce ne sta in putinta astfel incat sa incetinim procesul de raspandire.

Un lucru este destul de clar, acest virus coronavirus a facut pana in prezent victime intr-un procentaj foarte ridicat, in randul populatiei batrane, in special in cazul persoanelor care sufereau deja de diverse afectiuni.

Oamenii de stiinta se intrec pentru a afla mai multe despre COVID-19, iar intelegerea noastra despre virusul care a provocat tot acest haos si amenintarea pe care o reprezinta se poate schimba pe masura ce informatiile noi devin disponibile

Cu virusul COVID-19, medicii inca incearca sa inteleaga pe deplin imaginea completa a simptomelor si gravitatea bolii, simptomele raportate la pacienti variaza de la usoare pana la severe si pot include febra, tuse si dificultati de respiratie dupa cum am mentionat si anterior.

Pentru a putea trece cu bine de aceasta perioada, este absolut esential sa respectam in totalitate sfaturile medicilor si indicatiile autoritatilor.

Informatii extrem de utile pe care trebuie sa le cunoastem cu privire la COVID-19! - Refu.ro

Daca ne gandim la ceea ce priveste incetinirea raspandirii virusului COVID-19, trebuie sa tinem cont de:

  • spalarea periodica a mainilor,
  • acoperirea gurii si nasului atunci cand tusesti si stranuti,
  • gatirea completa a carnii si a oualor.
  • evita contactul cu cineva care prezinta simptome ale bolilor respiratorii, cum ar fi tuse si stranut.

In ceea ce priveste cel mai eficient mod de protectie, trebuie sa avem in vedere urmatoarele:

  • spalarea mainilor cu apa si sapun timp de cel putin 20 de secunde,
  • folosirea unor solutii pe baza de alcool in lipsa sapunului si a apei,
  • actini de dezinfectie constante a spatiilor publice, birourilor, aeroporturilor, scolilor, gradinitelor, insitutiilor publice si asa mai departe

CompaniaDDD.ro sustine lupta imporitva coronavirus oferind servicii superioare calitativ in ceea ce priveste dezinfectia spatiilor si suprafetelor, si chiar au dedicat o sectiune speciala pe site-ul lor cu toate informatiile pe care trebuie sa le stiti despre acest virus.

S-a dovedit pana in prezent ca posibiliatea de imbolnavire prin intermediul obiectelor este foarte mica, virusul COVID-19 avand o rezistenta foarte scurta in timp in medii neprielnice, insa riscul, oricat de mic, este acolo si trebuie eliminat.

Tratament pentru acest nou virus nu exista, precum nici in cazul altor virusuri de acest gen, exemplul fiind cel gripal. COVID-19 este un virus, boala care trece de la sine, avand posibilitatea de a trata simptomele precum scaderea febrei, astfel incat sa putem trece mult mai usor peste aceasta perioada.

Deci, cei care sunt infectați cu coronavirus ar trebui sa beneficieze de o ingrijire adecvata pentru ameliorarea si tratarea simptomelor, iar cei cu boli grave ar trebui sa beneficieze de o ingrijire optima de sustinere.

Exista tratamente specifice care sunt in curs de investigare si supuse testelor prin studii clinice, insa momentan, fiind vorba despre un virus foarte nou, trebuie explorate toate posbilitatile inainte de a fi dat catre publicul larg un vaccin, fiind necesara cunoasterea unor eventuale reactii adverse.

 

 

 

 

 

 

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments