Informatii interesante despre covoare

Informatii interesante despre covoare - Refu.ro

Exista, probabil, cat mai multe tipuri de covoare, o situatie care poate face extrem de dificila alegerea unui anumit astfel de [rpdus. Alegerea covorului perfect nu trebuie insa subestimata, indiferent daca este pentru o zona rezidentiala sau comerciala. Materialul si dimensiunea covorului ar trebui sa fie luate in considerare cu atentie si exista o serie de caracteristici ale covorului de care trebuie sa tineti cont: de exemplu, nu numai modelul este important, ci si rezistenta, inflamabilitatea sau lungimea. De exemplu, la sanito.ro puteti gasi orice, de la covoare profesionale pentru birouri pana la cele pentru diferite industrii. Sa nu mai vorbim despre covorase dezinfectante, care sunt atat de necesare in situatia de fata, cand omenirea se afla intr-o criza medicala si fiecare metoda de combatere a infectiei este buna.

Covoarele sunt realizate dintr-o mare varietate de materiale, fiecare dintre acestea avand propriile avantaje si dezavantaje. In cazul materialelor comune pentru covoare, una dintre cele mai fundamentale diferente este intre fibrele naturale si fibrele sintetice.

Fibrele naturale includ fibrele de lana, bumbac, matase, sisal, iuta, bambus si nuca de cocos. Cea mai populara fibra naturala de covor din covoare este bumbacul, un material care are avantajul de a fi foarte elastic si rezistent la caldura, poate rezista la sarcini mari, nu se zgarie, este hipoalergenic si poate fi usor spalat. Cu toate acestea, are dezavantajul de a colecta cu usurinta murdaria. Matasea este de asemenea populara si impresioneaza prin aspectul sau nobil, lucios, este moale si are o rezistenta ridicata la rupere. Cu toate acestea, nu este deosebit de robust.

Fibrele sintetice tipice includ poliacrilic, poliester, polipropilena si viscoza. Fibrele sintetice au avantajul ca sunt mai putin sensibile si mai usor de ingrijit decat fibrele naturale si tolereaza bine umezeala. Din acestea se realizeaza covorase interior si exterior profesionale. Ele sunt extrem de rezistente la uzura,

Daca aveti animale de companie, un covor cu par scurt este alegerea mai buna, in mod ideal, unul din fibre sintetice. Parul pentru animale de companie poate fi indepartat cu usurinta, iar covorul poate fi curatat foarte bine.

Pentru cei cu alergii, este recomandat un covor cu fire scurte din fibre sintetice, deoarece acestea pot ajuta la evitarea prafului suplimentar din casa si limitarea riscului de reactie alergica. Covoarele de la sanito.ro sunt ideale pentru cei care sufera de diverse alergii.

Covoarele au diverse clase de uzura care descriu sarcina pe care o poate suporta acoperirea podelei si zona lor de utilizare. Clasele de uzura care incep cu numarul 2 clasifica covoarele pentru spatiul de locuit, gruparile din clasa 3X sunt pentru covoare destinate spatiilor comerciale, iar clasele care incep cu un 4 sunt pentru zone de obiecte industriale si mari. In zonele rezidentiale, clasa de uzura 21 defineste covoarele adecvate numai pentru utilizare limitata sau ocazionala, cele cu clasa de uzura 22 sunt potrivite pentru utilizare medie si clasa 23 intensiva.

Acelasi lucru este valabil si pentru sectorul comercial: birourile fara un numar mare de vizitatori externi necesita, in general, covoare clasa de uzura 31, camere de hotel sau birouri individuale clasa 32, pentru magazine mari clasa de utilizare grea 33 si sali polivalente sau zone publice clasa de uzura 34.

In zona industriala si a cladirilor publice, clasa de uzura 41 s-ar aplica, de exemplu, bibliotecilor, clasa 42 pentru spitale si clasa de uzura 43 pentru depozite si sali de productie.

Aceste clase de uzura sunt orientative si pot varia, dar este intotdeauna bine sa va interesati de diferitele clase inainte de a decide cu privire la un asemenea produs: podeaua unui dormitor, de exemplu, este folosita mai rar decat cea dintr-o hala industriala, motiv pentru care atunci alegerea covorului ar trebui facuta in functie de utilizarea preconizata.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments