Threads este o nouă aplicație de social media disponibilă acum pe Instagram. Aceasta a fost dezvoltată de Meta, compania din spatele Instagram și are ca scop să concureze cu Twitter, capitalizând pe problemele recente ale acestuia după preluarea lui Elon Musk anul trecut. Threads oferă utilizatorilor o platformă de socializare bazată pe text, fără toată drama care a caracterizat Twitter-ul în ultima vreme.

Aplicația Threads utilizează informațiile existente ale contului de Instagram și se prezintă ca o extensie a platformei Instagram. Deși este o aplicație independentă, Threads permite utilizatorilor să găsească rapid și să urmărească conturile pe care le urmăresc deja pe Instagram, folosind aceleași informații de autentificare.

Odată intrat în aplicația Threads, aceasta arată foarte similar cu Twitter-ul.

Aplicația include un feed care afișează postările și conversațiile publicate de către utilizatori. Interacțiunile disponibile în Threads includ butoane pentru like-uri, comentarii, reposturi și opțiuni pentru partajare. Interfața utilizatorului este concepută astfel încât conversațiile să poată fi pliate pentru a menține feed-ul curat și organizat.

Meta descrie Threads ca fiind locul unde comunitățile se adună pentru a discuta despre orice subiect, indiferent dacă acesta este la modă sau nu. Utilizatorii pot urmări și conecta direct cu creatorii lor preferați și cu alte persoane care împărtășesc aceleași interese. De asemenea, pot construi o audiență loială pentru a-și împărtăși ideile, opiniile și creativitatea cu lumea.

Potrivit raportului The Verge, Threads va include integrarea Fediverse, deși această funcție nu este așteptată la lansare. Integrarea cu Fediverse va permite utilizatorilor să aducă conturile și urmăritorii de pe aplicații care suportă protocolul de social media decentralizat ActivityPub. Printre aceste aplicații se numără Mastodon, o alternativă populară la Twitter care nu a reușit să obțină un sprijin larg din cauza naturii sale decentralizate – un dezavantaj care este în același timp și caracteristica distinctivă a aplicației.

În prezent nu există o versiune complet funcțională a platformei Threads disponibilă pe browser.

Într-o întâlnire internațional Meta, Chris Cox, directorul de produs al companiei, a numit Threads drept “rivalul Meta pentru Twitter”. El susține că au primit feedback de la creatori și figuri publice care doresc o platformă administrată în mod corespunzator și în care să poată avea încredere pentru distribuția conținutului lor.

Meta dorește ca Threads să fie un loc sigur, ușor de utilizat și fiabil unde creatorii de conținut își pot dezvolta audiențele. Compania a reușit deja să îi atragă pe câțiva nume mari pentru a folosi aplicația, printre care Oprah și Dalai Lama.

Lansarea prematură a aplicației Threads pe web a inclus postări ale unor personalități importante, precum Mark Zuckerberg, șeful Instagram-ului Adam Mosseri, MKBHD, iJustine, Netflix și altele.

Threads vine într-un moment oportun, cu Twitter fiind supus unei atenții sporite din cauza modului în care platforma limitează vizualizarea tweet-urilor.

Interesant este că această nouă aplicație Threads nu este prima aplicație de Instagram care poartă acest nume. În 2019, Instagram a lansat Threads from Instagram, o aplicație de mesagerie “bazată pe cameră”, menită să concureze cu Snapchat. Cu toate acestea, acea versiune a Threads nu a avut succes și a fost închisă în 2021.

Este de văzut cum se va adapta Threads la fotografia și partajarea imaginilor în general.

Deși Instagram este deja popular printre creatorii de conținut vizual, Twitter are și el o bază solidă de utilizatori în aceeași sferă. Regulile stricte privind securitatea conținutului și confidențialitatea din cadrul Instagram-ului pot face ca Threads să nu fie pe placul întregii audiențe a Twitter-ului.

În ceea ce privește prețul și disponibilitatea, Threads este disponibil acum gratuit în anumite piețe, inclusiv Statele Unite și Regatul Unit. Nu există achiziții în aplicație pentru Threads, spre deosebire de Twitter unde Elon Musk a introdus un serviciu premium Twitter Blue și a crescut prețurile API-ului, ceea ce nu a fost bine primit de utilizatorii Twitter.

Legislațiile mai stricte privind protecția datelor în Uniunea Europeană au creat dificultăți pentru Threads. Conform unui raport din Irish Independent, Meta nu va lansa aplicația Threads în Irlanda sau în UE în viitorul apropiat.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment