Muzica clasica la metrou, editia a 3-a

Muzica Clasica La metrouMuzica clasica la metrou este un motiv de bucurie pentru toti cei care sunt din Bucuresti, sau care viziteaza orasul, mai exact pentru cei care ajung la statiile de metrou: Unirii 1 si 2, Universitate si Piata Victoriei.

Chiar din prima zi am fost la Unirii 1 si Universitate pentru a asculta muzica clasica, chiar daca de prima editie nu am stiut, si nu am putut sa ajung la editia a 3-a era chiar pacat. Chiar de la inceput oamenii au fost receptivi si au reusit sa ramana pe loc pentru a asculta muzica clasica inainte sa ajunga acasa de la servici.

Ca si mine de altfel, imediat cum am iesit de la servici, chiar daca nu face parte din traseul meu normal, am vrut neaparat sa ajung acasa cu metrou doar ca sa ascult muzica clasica la metrou, din nefericire nu am stat foarte mult in prima zi cand am fost, asadar am un material video scurt, am reactionat imediat ce am auzit Yann Tiersen – Comptine d’un autre été – L’après midi o piesa pe care am auzit-o prima oara cantata la pian, si pur si simplu m-a hipnotizat imediat.

Trebuie sa recunosc si ca atunci cand a inceput piesa am inceput sa filmez, si in timp ce filmam nu am putut sa ma dezlipesc de pe instrumente, din pacate mai strica si sunetul metroului piesa, dar senzatia finala a fost sa aplaud impreuna cu o mana de oameni care ne-am strans langa 4 fete care cantau muzica clasica la metrou.

Muzica clasica la metrou, editia a 3-a

Dupa alte cateva piese, m-am uitat la ceas si nu prea voiam eu sa plec, dar trebuia sa ma intalnesc cu un prieten in doar 20 de minute. Asa ca de atunci in fiecare zi m-am tot dus si nu am filmat, ci doar m-am bucurat de ce-mi aud urechile, partea placuta pentru mine este ca totul incepe fix atunci cand eu ies de la servici, asa ca am timp destul sa ajung la metrou, sa ascult, sa ma satur de ascultat si apoi sa plec spre casa. In scurt timp dupa ce am ajuns acasa m-am apucat sa scriu despre Stiri Muzica pe redactia4fun.

 

Multumim Arta Nu Musca si MuseQuartet

Cvartetul Muse Quartet

Muse Quartet este alcatuit din urmatoarele  4 fete:
* Vioara I – Alina Horez
* Vioara II – Nicoleta Petre
* Viola – Maria Coltatu
* Violoncel – Corina Ciuplea

Subscribe
Abonare pentru
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Mariana

O inițiativa lăudabilă din partea celor de la „Arta nu muşcă”!