Refu Blog

Promovare SEO pentru blogPromovare SEO Blog este deja un concept de care trebuie sa te ocupi daca ai blog, sa platesti pentru servicii seo nu pare o idee buna pentru ca deja discutam de buget, pe care tu ca blogger nu il ai cu singuranta la inceput. Asadar exista solutii pe care le poti implementa pe blogul tau pentru a putea fi cititi de oameni care nu te cunosc, dar pe care ii poti tine aproape daca ai articole de calitate, continut unic si motiv pentru care sa te citeasca, sa-ti comenteze articolele, si chiar sa le distribuie prietenilor lor.

Promovare SEO pe blog – primii pasi!

Pentru a incepe promovare SEO pentru blog este necesar sa intelegi si ce NU trebuie sa faci cand vine vorba de metode de promovare pentru blog, incep si eu cu 4 sfaturi rele si apoi trec la 4 sfaturi seo bune pentru bloggeri.

 1. NU inscrie blogul in directoare web – De la update-ul de Penguin 2.1, Google penalizeaza blogurile noi care se inscriu in directoarele web.
 2. NU adauga link-ul tau in semnatura pe forumuri ca metoda de promovare pentru blog, tot de la Penguin 2.1 Google penalizeaza astfel de link-uri.
 3. NU adauga link-ul tau pe site-uri in alte limbi, chiar daca pare o metoda sigura de promovare si de backlink, este defapt o metoda clasica de SPAM.
 4. NU adauga cuvinte cheie in ancora pentru prima pagina a blogului, nu este o metoda de promovare, ci este o metoda sa fi penalizat de google.

Promovare SEO Blog

 1. Link-uri de la prieteni. cea mai simpla dar si eficienta metoda de a face promovare seo pe blog este de a avea prieteni, care-ti vor pune link-ul pe blogul lor.
 2. Concursurile pe blog destinate bloggerilor, atunci cand faci un concurs in care regula principala este un link catre tine, atunci reusesti sa aduni backlink-uri, la un pret foarte bun.
 3. Link Baiting. Ce este link baiting? Link Baiting este o metoda eficienta de a face rost de backlink-uri, cand scrii un articol de calitate menit sa atraga atentie, sau in caz opus, cand scrii un articol care vrea sa inceapa un scandal, practicat oarecum si de bloggerii romani.
 4. Guest post pe bloguri de calitate, Guest postul este in o metoda foarte buna sa te promovezi, dar atentie si pe ce blog scrii, e oarecum dificil sa scrii un Guest post pe un blog calitativ.

Optimizare Seo in blog, realizat corect!

Promovare SEO Blog | RankMath Plugin

Daca credeai ca asta e tot ce trebuie sa stii despre promovare SEO pentru blog, ei bine nu este asa usor sa muncesti singur pentru servicii seo, asadar trebuie sa mai faci doar cateva modificari pe blog. Pentru ca acest articol este dedicat incepatorilor, dar si celor care nu s-au gandit pana acum ca ar putea sa faca cateva modificari seo pe blog.

 • Linkuri permanente (permalinks)

Articolul tau trebuie sa aibe un link cat mai relevant! Sa zicem ca azi ai scris un articol despre muzica clasica la metrou, asa cum am facut eu ieri, ei bine, in cazul asta in loc sa fie afisat postid=123, index.php?p=123 sau cum are default wordpress-ul ?p=123. Lucrurile nu trebuie sa ramana deloc asa, te duci frumos in wp-admin, apoi la Settings si la Permalinks si acolo bifezi www.blog.ro/sample-post/.

 • Titlul articolului este foarte important.

Articolul tau trebuie sa aibe un titlu care descrie cel mai bine despre ce este vorba in articol, cred ca cel mai important aspect de promovare seo pentru blog, dupa contentul unic, mai mult de atat trebuie sa ai grija sa scrii si un articol care sa fie cat mai bine scrie pentru acel titlu, sa nu scrii despre muzica clasica la metrou si apoi sa te duci catre politica cu ponta si spre sfarsit sa scrii despre noul telefon lansat. Bine, poti sa faci si asta, dar din punct de vedere seo ai scrie inca 2 articole cu un titlu relevant despre politica cu ponta si un alt articol dedicat noului telefon lansat.

 • Optimizarea imaginilor din articol.

Cand zic optimizarea imaginilor din articol ma refer la alt text, un camp destul de important pentru optimizarea seo pentru blog, si tot ce trebuie sa faci este sa dai un titlu imaginii, sa stie motoarele de cautare ce se afla in imagine. Un exemplu foarte bun poate fi muzica clasica la metrou, si in imagine sa fie cele 4 fete care canta la instrumente.

 • Instalarea unui plugin SEO pentru wordpress.

Eu unul folosesc de cand am domeniul .ro numai RankMath, un plugin pentru seo destul de avansat si gratuit. (O sa scriu si un articol cum sa il configurezi corect)

 • Nu uita de Google Webmaster Tools si Bing Webmaster Tools.

Ele te pot ajuta sa intelegi mai bine cum sa-ti promovezi blogul.

Nu trebuie sa uiti nici de sitemap-ul pentru motoarele de cautare, dar si un sitemap pentru utilizatorii blogului.

 

Cam asta cred ca sunt metodele de promovare SEO pentru blog, cel putin pentru inceput, tu incearca sa te informezi si mai mult despre acest domeniu SEO daca te intereseaza cum functioneaza.

 

 

 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

1 Comment

 1. Stirile ZileiReply

  Google Webmaster Tools si sitemap-ul astea sunt destul de importante

Write A Comment