No Man’s Sky – Viitorul jocurilor cu continut generat?

No Man’s Sky m-a facut curios din primele momente cand am auzit de el, fiind un tip de joc ce-ti permite sa ai un gameplay spatial, prin care poti sa conduci nava prin galaxii, cat si gameplay-ul pentru a ajunge in atmosfera unei planete, a ateriza pe aceea planeta precum si explorarea ei.

La prima vedere pare un joc complex si complet pentru aproape orice pasionat de jocuri PC, surpriza cea mare referitoare la acest joc este ca tot universul este generat de catre un algoritm ce-ti ofera 18,446,744,073,709,551,616 de planete de explorat.

Nu este o greseala numarul de planete scris mai sus, pur si simplu cu ajutorul acestui algoritm se poate explora enorm de mult, si cum sunt 1.4 miliarde pasionati de jocuri PC ar ramane mai mult de 1 milion de planete de vizitat per fiecare jucator in parte, avantajul acestor jucatori este ca pot da nume planetelor cat si altor descoperiri.

No man’s sky – un fel de multiplayer ce pare single player

no-man-skyChiar daca jocul este multiplayer, este foarte probabil ca majoritatea timpului sa explorezi singur, sau daca te gasesti cu prietenii tai, posibilitatea sa gasesti pe cineva o sa fie destul de mica, pentru ca daca de exemplu se gasesc chiar si 200 de jucatori pe o planeta, la marimea planetei o sa fie destul de greu sa va gasiti unul pe altul, poate se vor vedea anumite decolari de pe planeta, si doar asa sa-ti dai seama ca exista un alt jucator in proximitatea ta.

Cu toate astea, beneficiul acestui joc, ca sa zic asa, este ca atunci cand intradevar dai de un jucator, nu o sa ii apara un nametag, sau o descriere acelui jucator pentru identificare mai usoara, asadar e posibil sa fie 10 oameni intr-o padure, si tu sa treci pe langa ei.

No man’s sky – fara conexiune la internet / offline

Jocul nu are nevoie de o conexiune activa la internet pentru a putea juca, doar ca fiecare descoperire pe care o vei face, nu o sa fie notata public, catre ceilalti jucatorir, cel mai probabil atunci cand o sa ajungi online, se vor sincroniza acest modificari pentru descoperirile facute de tine in universul generat.

Ce faci intr-un univers imens ca in No Man’s Sky?

Ei bine, in primul rand o sa fie o goana dupa resurse, pentru upgrade-urile necesare supravietuirii.

Un exemplu concret, este acela ca poate ajungi pe o planeta unde devine periculos in fiecare secunda, nevoia ta primara fiind upgrade-uri pe costum pentru a putea respira normal fara sa fii afectat de anumite elemente toxice din atmosfera sau de pe suprafata planetei.

Distrugerile serioase ale elementelor de mediu se vor reconstrui in no man’s sky!

Daca upgrade-urile de pe nava ta ajung sa distruga sectiuni dintr-o planeta, apoi pleci si revii peste ceva timp, aceea planeta se va „vindeca” pentru a putea fi intr-o forma maxima. Asta tine doar de structura originala a planetei, in cazul in care reusesti sa construiesti ceva la baza planeteti, posibil sa ramana acolo pentru foarte mult timp, daca nu-ti distruge cineva „opera de arta”.

Intalnesti extraterestrii in No Man’s Sky!

no-man-sky-beatchFiecare planeta are anumite elemente defensive, sau chiar cladiri, si in jurul acelor constructii se pot descoperii extraterestrii ce ii poti confunda cu alti oameni din joc, atunci cand vezi pe cer o nava, poate sa fie un extraterestru sau un jucator, nu o sa poti stii exact.

Civilizatie inteligenta poti gasi si in spatiu, pe orbita, exact langa planeta, sub forma unei statii spatiale. Orice civilizatie gasita, o sa aibe o limba pe care tu nu o intelegi, probabil in joc vor si ceva upgrade-uri de limba, unde poti incepe sa intelegi din ce in ce mai bine.

Este un element foarte important sa poti discuta cu  alte civilizatii pentru ca poti ajuge sa faci anumite schimburi, comert si alte moduri in care poti progresa in joc, cu cat intalnesti mai multe civilizatii, cu atat mai mult caracterul tau poate intelege.

Exista misiuni in No Man’s Sky?

Prima misiune esentiala din joc este supravietuirea, trebuie sa ai in vedere faptul ca daca nu reusesti sa te adaptezi, sau reusesti prea greu sa faci fata anumitei civilizatii sau a unei planete, sansele tale de reusita sunt mult mai mici. Probabil din aceasta cauza esti oarecum fortat sa explorezi cat mai mult, sa gasesti elemente cat mai multe, pe cat mai multe planete pentru a-ti face echipamentele de care ai nevoie.

Gameplay de 12 minute din No Man’s Sky

Jocul se lanseaza in 3 saptamani si ceva, pe 9 August 2016.

Daca ai anumite curiozitati despre joc, lasati comentarii mai jos!

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments