Nu uitati sa utilizati anvelopele potrivite sezonului pentru un plus de siguranta!

Nu uitati sa utilizati anvelopele potrivite sezonului pentru un plus de siguranta! - Refu.ro

Atunci cand detinem un autoturism personal, este important sa ne ingrijim de acesta din toate punctele de vedere. Un aspect foarte important caruia trebuie sa ii acordam o atentie deosebita, este cel legat de rotile masinii, mai exact de anvelope.

Anvelopele reprezinta singurul contact al unui autoturism cu partea carosabila iar o uzura excesiva ori o vechimea prea mare, pot pune in pericol siguranta traficului rutier. In plus, un pericol este reprezentat si de autovehiculele care nu sunt echipate cu un set de cauciucuri corespunzatoare in functie de sezon.

Pe piata, exista 3 tipuri de anvelope: de vara, de iarna si anvelope all season care se pot utiliza atat pe perioada sezonului cald cat si pe perioada sezonului rece, dar care reprezinta cumva un compromis din punct de vedere financiar deoarece acestea nu sunt la fel de performante precum cele dedicate.

Daca ar fi sa comparam, intre anvelopele de vara si cele de iarna exista numeroase diferente avand in vedere ca in timp ce unele dintre acestea sunt special concepute pentru a oferi performante in conditiile specifice sezonului rece, celelalte sunt potrivite in conditiile conditiilor meteo din timpul sezonului cald.

Desi nu exista prevederi legale decat in cazul anvelopelor de iarna, este totusi recomandata echiparea masinii cu anvelope de vara, imediat ce temperaturile exterioare au inceput sa depaseasca pragul de 7 grade Celsius, situatie in care anvelopele de iarna isi pierd din eficienta.

Este important sa cunoasteti faptul ca anvelopele de vara sunt concepute dintr-un cauciuc special, care poate rezista foarte bine la temperaturile ridicate din timpul verii,insa ca si in cazul anvelopelor de iarna, invers, aceste pneuri isi pierd foarte mult din performante atunci cand temperaturile scad sub valoarea de 7 grade Celsius.

Un set de anvelope de vara ofera o aderenta mult superioara comparativ cu cele de iarna sau all season atunci cand temperaturile sunt pozitive si de asemenea, se uzeaza si mult mai greu. Un cauciuc de iarna este construit dintr-un material mai moale, astfel ca atunci cand temperaturile sunt ridicate, acesta, popular vorbind, se va tocii foarte rapid si nici nu asigura aderenta necesara in cazul unei franari, curbe mai stranse si asa mai departe.

Datorita compusilor din care sunt facute, anvelopele de iarna pot sa ofere toata sustinerea necesara in timpul condusului pe timp de vara. Acest aspect se simte in special in cazul celor care au un stil de condus sportiv, cat si la unul preventiv, masina avand un timp de raspuns mai indelungat si necesitand o distanta mai lunga pentru accelerare ori de franare. Acest lucru este valabil in special in cazul masinilor puternice, care au nevoie de anvelope performante pentru a pune toate puterea pe asfalt intr-un mod optim si sigur.

In plus, anvelopele de vara va pot asigura si un consum de carburant optim, comparativ cu cele de iarna care daca sunt utilizate pe timpul verii, fiind moi, vor contribui la cresterea consumului.

Aceste cauciucuri ofera manevrabilitate ridicata, usurinta in viraje si capacitatea de franare rapida, astfel ca nu trebuie sa va lipseasca din echiparea masinii in momentul in care primavara si-a intrat in drepturi. In plus, nu uitati ca in momentul in care achizitionati un set de anvelope, sa alegeti produse noi si de la brand-uri bune calitativ pentru a va putea bucura de tot confortul si toata siguranta necesara si dintr-un magazin autorizat precum Epneu.ro.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments