Optimizarea unui site web

Optimizarea-unui-site-webOptimizarea unui site web este un factor destul de important in ziua de astazi, daca acum 5 ani se punea pret pe design-ul vizual, in ziua de astazi este foarte important ca echipa de Web Design care se ocupa de realizarea lui, sa poata optimiza cu succes site-ul creat.

Bineinteles ca si serviciul de hosting ales are o influenta, dar de cele mai multe ori este foarte important cum este site-ul in sine optimizat.

Cele mai importante optimizari pentru un site web in 2014 cred eu ca sunt urmatoarele:

  • Optimizarea SEO;
  • Optimizare pentru mobil;
  • Optimizarea css/javascript pentru incarcarea rapida a site-ului.

1. Optimizarea unui site web

1.1. Optimizarea SEO

Optimizarea SEO este un criteriu destul de important, mai ales pentru site-urile realizate pentru vanzari, in asa fel clientii pot ajunge mai usor la produsele care site-ul le vinde, optimizarea seo ajuta motorul de cautare sa indice pagina ta ca fiind relevanta cand un potential client cauza un produs care tu il ai pe site, din aceasta cauza foarte multe firme ofera optimizarea seo pentru clientii sai, si chiar daca multi inca nu ii dau importanta, in scurt timp optimizarea seo va fi standard pentru un site web.

1.2. Optimizarea pentru mobil

Optimizarea pentru mobil este la fel de important pentru orice site, mobilitatea in ziua de astazi ne ofera posibilitatea sa vizitam un site web cand suntem in hypermarket, la metrou sau chiar la o intalnire de afaceri, aceste lucruri sunt benefice pentru a afla informatia de care ai nevoie, cat mai repede si fara sa fi nevoit sa ai un laptop dupa tine.

Mai mult de atat in ultimii ani si vanzarile de produse au crescut cu ajutorul tabletelor si a telefoanelor mobile destepte. Asadar acesta optimizare este foarte recomandata pentru orice website existent in Romania.

1.3. Optimizarea css/javascript

Optimizarea vitezei pentru site-ul tau te poate ajuta chiar si in motoarele de cautare, un site care poate fi accesat rapid ajuta si motorul de cautare sa te recomande mai departe, dar mai mult de atat, iti faci vizitatorii destul de multumiti pentru ca pot accesa paginile din site fara sa astepte foarte mult pentru a incarca o pagina anume, acest mod de optimizare va fi obligatoriu pentru orice firma de web design in scurt timp, asadar tine cont si de acest aspect cand vrei sa-ti faci un site web.

Subscribe
Abonare pentru
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Alexandru D

Eu unul m-am lovit de problema cu optimizarea seo, pentru ca am folosit un cms custom care nu stiu ce naiba avea ca nu reusea sa-mi optimizeze nicio pagina in site, si a trebuit sa platesc pe cineva ca sa-mi optimizeze codul pentru a fost mai seo friendly.

Stefan

Fara suparare, dar cred ca numarul celor care mai fac optimizare cred ca s-a injumatatit in ultima perioada, motiv pentru care nu pot decat sa cred ca pur simplu lumea aplica si alte metode de promovare…

Fotograf nunta Bucuresti

Si eu am facut ceva optimizare dar….mi-am dat seama ca pierdeam mai mult timp sa invat optimizare…si nu sa invat fotografie!

anca

optimizarea ofera rezultate pe termen lung, nu mi se pare o varianta pe care te poti baza atunci cand ai nevoie de rezultate pe termen scurt