Oua de prepelita, beneficii ale oualelor de prepelita

Prepelitele sunt niste pasari de de dimeniune mica. Ele produc oua mai mici decat cele de gaina datorita dimensiunii acestora. Ouale de prepelita au o culoare galbena, cu pete negre.
Se spune ca aceste oua sunt folosite de catre artisti, cantaretii care le beau pentru voce. Acesti artisti beau ouale de preplita crude.
Ouale de prepelita nu contin colesterol si sunt mult mai benefice pentru organism decat cele de gaina deoarece nu contin grasimi cat si pentru faptul ca detin proprietati vindecatoare pentru anumite boli si afectiuni.

Oua de prepelita

Sunt cunoscute si pentru curele care se fac pentru persoanele care au urmatoarele diagnostice: probleme cu stomacul, probleme de digestie, probleme cu vocea. Aceste oua se beau dimineata, pe stomacul gol inainte de micul dejun. Ele se pot folosi si pentru curele de slabire.
Pentru folosirea in bucatarie sau pentru orice alt tip de utilizare, ouale se desfac greu pentru ca au coaja foarte tare. Ele au proprietati si in coaja deoarece aceasta contine calciu.
Aceste oua de prepelita mai pot fi benefice si pentru alergii, el nu le provoaca, le trateaza chiar.

Totodata, ele fierte sau prajite isi cam pierd din proprietati, de aceea este indicat ca sa se consume in starea lor naturala, adica crude. De asemenea, ajuta si la digestie.
Specialistii spun ca se pot manca in jur de 3-4 oua de prepelita pe zi. Sunt bune si pentru piele sau par. Dupa curele cu oualele, se observa o diferenta in ceea ce priveste tenul dar si parul.
Prepelitele sunt crescute, in general, in zonele rurale sau in locuri special amenajate pentru astfel de pasari. Produc mai multe oua pe zi decat gainile. Sunt hranite cu furaje uscate sau terci uscat. In Romania, sunt hranite doar cu furaje. De asemenea, ele trebuie sa manance si multe proteine sau calciu pentru ca ouale de prepelita sa isi ia vitaminele necesare din aceste suplimente. Mai multe informatii pe www.jumatatedepret.ro

Ouale se pot fierbie, praji sau folosi in fel de fel de combinatii atat pentru hrana cat si ca stimulent pentru organism. Dar, cum am amintit si mai sus, tot cele crude este cea mai buna solutie. Depinde insa de fiecare persoana in ce scop vrea sa le utilizeze, pentru a se hrani sau ca tratamente pentru boli si afectiuni.

Beneficii ale oualelor de prepelita:

  • determina inima sa functioneze in parametrii normali;
  • daca se consuma cate un ou in fiecare zi, se minimizeaza riscul de cataracta;
  • are un efect de refacere a corpului uman dupa o zi luna cu mult stres si epuizare;
  • da o mai buna memorie a persoanelor;
  • poate fi utilizat in cure dar si pentru copiii cu o greutate mai mare decat este in mod normal.

Compozitia oului de prepelita

Este formata din fosfor, fier, sulf, calciu.

Diferentele dintre un ou de gaina si unul de prepelita

Aceste diferente consta in :

  • ouale de prepelita nu au colesterol, iar cele de gaina au;
  • ouale de prepelita se pot bea crude si cele de gaina se pot consuma astfel, dar cele de prepelita au mai multe beneficii decat celelalte;
  • ouale de prepelita au multe vitamine si proteine si regleaza digestia iar cele de gaina au mai putine vitamine si ingreuneaza digestia.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonare pentru