Proiecte de case – Etapele unui proiect de casa

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Atunci cand avem un proiect de casa trebuie sa urmam mai multi pasi pentru a vedea ridicata constructia. Mai intai avem de trecut peste o etapa care tine de obtinerea documentelor necesare, studierea terenului pe care vrem sa ridicam constructia, obtinerea certificatului de urbanism si a autorizatiei de constructie. Dupa aceea avem nevoie ca un arhitect sa ne schiteze un proiect de casa de care sa fim foarte multumiti. Acesta este un proces foarte important si trebuie sa avem o foarte buna colaborare cu arhitectul pentru a putea ca la final, din proiectul de casa sa se materializeze casa visurilor noastre. Dupa ce am stabilit cu precizie ce ne dorim si am obtinut aprobarea, avem nevoie de o echipa pentru a incepe lucrarile la constructia casei. Santierul si evolutia lucrarilor trebuie urmarite in permanenta de catre arhitect.

proiecte-de-casa

Autorizatia de constructie a proiectelor de casa

Pentru a putea derula un proiect de casa, primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa depunem o cerere pentru obtinerea autorizatiei de constructie.

Pentru emiterea autorizatiei trebuie sa depunem mai multe acte. Unul dintre aceste acte este cel care dovedeste titlul asupra constructiei, acesta ii da proprietarului dreptul de a construi. Mai trebuie depus certificatul de urbanism, proiectul pentru aprobarea efectuarii lucrarilor de santier, acesta poate implica si cercetarile tehnice. Trebuie efectuate cercetarile tehnice pentru obtinerea fiselor tehnice ale constructiei, care de asemenea trebuie depuse. Mai trebuie depuse avizele si acordurile celui care solicita aprobarea proiectului de casa, o declaratie referitoare la inexistenta litigiilor, documentul care specifica plata pentru cererea de obtinere a autorizatiei de constructie si documentele care dovedesc plata taxelor pentru avize si acorduri.

Arhitectul ales pentru un proiect de casa

Avand in vedere ca proiectul de casa reprezinta viitoarea locuinta, acestuia trebuie sa ii acordam atentia maxima, incepand cu partea adminstrativa si birocrtratica, pana la predarea constructiei la cheie.

Noile proiecte de casa se bucura de foarte multa ingeniozitate din partea arhitectilor, pentru acestia dorintele si afinitatile dumneavoastra sunt cele mai importante. Tinand intotdeauna cont de preferintele fiecaruia, imbinate cu mult profesionalism, arhitectii reusesc de fiecare data sa satisfaca si cel mai greu de multumit client.

Folosind noile materiale si tehnici de constructie, imbinate cu multa imaginatie si pricepere, proiectul de casa se materializeaza in casa indelung visata. Pentru inceput, in colaborarea cu un arhitect, trebuie sa stabilim stilul arhitectural dorit si cu ce influente sa il utilizam in proiectul arhitectural.

Arhitectul trebuie sa fie informat pentru a putea realiza impreuna cu el proiectul despre numarul de persoane care vor locui in casa si despre bugetul pe care il avem. Acesta ne va prezenta si ne va cere parerea in detaliile constructiei pentru a nu avea niciodata nemultumiri, astfel vor fi stabilite impreuna, inclusiv materialele folosite pentru compartimentarea casei, si pentru design.

Noile proiecte de case imbina efectele estetice cu functii practice. Stilul cel mai popular e cel postmodern, adica minimalist. La baza acestui stil sta simplitatea, realizandu-se astfel niste constructii care impresioneaza cu rafinamentul pe care il confera liniile sale simple. Pentru mai multe informatii va recomand sa accesati www.crihan-construct.ro

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments