Refu Blog

Atunci cand vorbim despre casa perfecta, vorbim despre materialele cele mai moderne. De la constructia in sine, la izolatie si pana la design, lucrurile au evoluat enorm in ultimul timp. Definitia confortului s-a schimbat mult fata de acum 2-3 ani, iar industria materialelor de constructii a fost nevoita sa tina pasul cu cerintele pietei. O sa vorbim in cele ce urmeaza despre unul dintre materialele de baza in constructia oricarei case, parchetul.

Tipuri de parchet

parchet laminat
In lunga istorie a evolutiei parchetului se cunosc 3 mari categori: parchetul din lemn masiv, parchetul din lemn stratificat si parchetul laminat.

Cel mai rezistent dintre acestea este parchetul din lemn masiv. Oferind o mare varietate de nuante si esente, parchetul din lemn masiv poate oferi locuintei dumneavostra o nota originala, inedita. De la cunoscutul parchet de Fag, Cires sau Nuc, pana la cel mai putin stiut ca de exemplu parchetul de Merbau, Doussie sau Iroko, acesta este incredibil de rezistent si de apreciat. Are grosimi care variaza intre 15 si 1.200 de mm, si va asigura tot confortul de care aveti nevoie plus garantia unei investitii de lunga durata. Un detaliu foarte important la acest parchet consta in faptul ca nu depinde in nici o masura de umidiate. Parchetul din lemn masiv poate fi instalat si in bai sau chiar la exterior, schimbarile de temperatura nefiind nici ele un impediment.

Cea de-a doua categorie, parchetul din lemn stratificat, este alcatuit, dupa cum ii spune si numele, din mai multe straturi de lemn acoperite la suprafata de o pelicula lucioasa din lac, facandu-l special si din punct de vedere estetic. Nu mai luam in calcul faptul ca si acesta, ca si cel de mai sus, dispune de o larga varietate de esente la preturi mai mici fata de parchetul din lemn masiv. In ceea ce priveste utilitatea sa, parchetul din lemn masiv este superior celui din lemn stratificat desi nici atuurile acestuia din urma nu sunt de neglijat. Din pacate nu poate fi montat decat in interiorul casei si se recomanda evitarea spatiilor in care este umiditate excesiva.

Parchetul laminat: este cel mai comun tip de parchet fiind si cel mai ieftin dintre cele descrise. Important de stiut la acest tip de parchet, este faptul ca nu este rezistent la umiditate desi are in componenta sa rasini. Daca este expus un timp indelungat umiditatii, riscati sa apara fenomenul de „umflare a pachetului” care din pacate nu va fi deloc usor de reparat. Insa parchetul laminat are calitatile sale: este usor de montat si de intretinut si sigur va va satisface si din punct de vedere estetic.

Parchetul laminat de 12 mm

Parchetul laminat este foarte usor de gasit in toate magazinele de profil, raportul dintre calitate si pret este exceptional si in plus va scuteste de multa munca pentru ca este foarte usor de intretinut. Important la acest timp de parchet este faptul ca dispune si el de o mare varietate de esente si va puteti alege parchetul in functie de grosimea lui, cu cat este mai gros cu atat va prezenta o duritate si o rezistenta mai mare. De aceea cel mai indicat este parchetul laminat de 12 mm perfect pentru spatiile in care traficul nu este tocmai redus. Asta nu inseamna ca acest tip de parchet este indicat pentru zone cu trafic intens ca de exemplu spatiile comerciale. Insa este mai mult decat potrivit pentru bucataria sau dormitorul casei dumneavoastra.

Compozitia parchetului laminat

Parchetul laminat este format din 3 straturi: stratul de la baza contine melamina care are scopul de a proteja in oarecare masura parchetul de infiltrarea apei, oferindu-i rezistenta si rigiditate. Peste acest strat de la baza, se gaseste un altul din fibre lemnoase, care poate avea diferite densitati si de care depinde si grosimea parchetului, iar la final, stratul superior, imbracat de rasini care ofera luciu si care reprezinta in fapt si partea estetica a parchetului.

Preturi pentru parchet laminat de 12 mm.

Preturile pentru parchet laminat de 12 mm depind in mare masura de esenta pentru care optati. Ca exemplu: parchetul laminat de 12 mm Nuc, ajunge in jur de 50 de lei in timp ce pretul la parchetul de Stejar Auriu Lucios ajunge in jur de 60 de lei. Diferentele nu sunt deloc mari insa daca decideti sa achizitionati un tip de parchet mai ieftin, economia se va simti in momentul in care cantitatea cumparata este considerabila, ca de exemplu pentru o casa.

Oricum ar fi, atunci cand optati pentru parchetul laminat in defavoarea celui din lemn masiv sau chiar si a celui din lemn stratificat, din punct de vedere financiar veti avea de castigat si nu numai din punct de vedere financiar. Mai multe informatii despre parchetul laminat de 12 mm gasiti pe site-ul: www.decolandia.ro

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment