Ce sunt asa numitele pardoseli epoxidice

Pardoseli epoxidice transforma un spatiu banal intr-unul stralucitor

Ambientul plicticos al unui garaj auto poate fi transformat intr-unul stralucitor si colorat intr-un singur week-end, prin montarea unei pardoseli epoxidice. Este o membrana colorata, foarte durabila, care va acoperi suprafata de beton, rezistenta la uleiuri, grasimi si tot felul de substante chimice care ar distruge cu usurinta o pardoseala obisnuita. Se gaseste intr-o varietate foarte mare de culori, se curata foarte usor, astfel incat podeaua garajului va straluci multi ani la rand, fara sa necesite o intretinere costisitoare si fara sa se deterioreze cu usurinta, sub presiunea sarcinilor la care este supusa intr-un astfel de spatiu.

Pardoseli epoxidice

Pardoseli epoxidice aplicate pe suport bine curatat

In orice caz, este bine de stiut ca o astfel de realizare poate fi o adevarata provocare pentru ca in primul rand nu toate suprafetele de beton pot fi acoperite cu usurinta si in al doilea rand pregatirea stratului suport poate fi o operatie destul de laborioasa si plictisitoare. Ca in orice munca, succesul depinde foarte mult de activitatea de pregatire. Mai intai se curata foarte bine suprafata de orice pata de ulei, se degreseaza podeaua cu ajutorul unui acid slab, se clateste bine si se lasa la uscat, dupa care se trece la umplerea eventualelor gauri sau fisuri si la aplicarea primului strat de solutie pentru pardoseli epoxidice. Dupa ce este complet uscat, se trece la aplicarea celui de-al doilea strat.

Pardoseli epoxidice, incompatibile cu anumite suprafete

Inainte de a alege vopseaua epoxidica, trebuie testat suportul de beton pentru a avea siguranta compatibilitatii. In primul rand se determina umiditatea betonului la sol – in cazul in care aceasta este evidenta, acest gen de pardoseala nu este potrivita. Nu este potrivita nici o suprafata care anterior a fost impermeabilizata, iar in cazul in care betonul a fost recent turnat, se asteapta uscarea lui completa, adica circa o luna de zile sau chiar doua.
Daca podeaua a trecut toate aceste teste, trebuie stiut ca temperatura betonului la care se poate aplica solutia epoxidica trebuie sa fie de cel putin 13 grade Celsius, iar cea a mediului sa fie cuprinsa intre 15 grade si 32 de grade, care este optima pentru intarire si uscare.

Cum se aplica tipul de pardoseli epoxidice

Urmeaza alegerea tipului de solutie epoxidica, care nu este o treaba foarte simpla. Fiind vorba de o rasina dura, este livrata in doua parti distincte care se amesteca chiar inainte de aplicare. Pentru ca solventii sunt foarte puternici, au un potential periculos, de aceea este indicat sa se poarte masti de gaz, foarte bine potrivite pe fetele celor care manipuleaza substantele, spatiul trebuie bine aerisit, iar, in momentul montarii acestor pardoseli epoxidice, prezenta altor persoane in interior nu este recomandata, pentru ca substantele si mirosurile degajate ar putea sa le dauneze starii de sanatate.
Un alt element esential este calcularea cu precizie a cantitatii de care este nevoie, pentru a putea fi achizitionata de la inceput si a evita riscul de a ramane in pana inainte ca intreaga suprafata sa fie acoperita.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments