Pompe de apa pentru puturi

O pompă bine dimensionată a puțului trebuie să dureze 8-10 ani. O pompă modernă de puțuri instalată de profesioniști certificați ar trebui să dureze mulți ani, dar mulți proprietari consideră că nu au suficiente informații când vine vorba de vârsta și starea pompei  pentru a ști dacă are nevoie de înlocuire.

O pompă de apa este un mecanism care conduce apa de la sol într-o casă. Pompa este, de obicei, cuplată cu un rezervor de presiune, care echilibrează presiunea apei în întreaga casă și reduce numărul de momente de pornire și oprire a pompei. Dacă se pare că există o problemă cu pompa de apă, aceasta ar putea însemna că pompa este veche și trebuie înlocuită. De asemenea, ar putea însemna că pompa este subdimensionată sau există alte probleme cu sistemul dvs. de apă.

Știind ce fel de pompă folosiți, sistemul de apă de acasă este primul pas în determinarea sursei oricărei probleme a pompei.

Pompele Jet vin în două varietăți, adânci și foarte adânci, și sunt adesea combinate cu un rezervor de presiune. Pompele pentru puțuri utilizează o singură țeavă pentru a extrage apă de la aproximativ 7 metri. Pompele cu jet de mare adâncime pot extrage apă de la mai mult de 3000 m și utilizează un sistem cu două țevi pentru a extrage apă de la sol.

Pompele centrifuge constau dintr-o țeavă introdusă în coloana de apă la o adâncime mică, de obicei nu mai mult de 3 metri.  

Pompele submersibile sunt instalate în interiorul puțului de casă și pompează apa în casă numai atunci când este necesar. Acestea sunt cele mai comune tipuri de pompe de puț și pot fi folosite în puțuri adânci.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments