Primul job a fost de vis, aveam banii mei de buzunar!

De cand am fost mic mi-am dorit sa am banii mei de buzunar, sa nu am rusinea de a cere mereu parintilor, asa ca imediat cum am mai crescut, m-am angajat la o companie ce distribuia serviciile de internet, catv si telefonie fixa prin voip, asadar eram eu pe banii mei de buzunar.

Chiar daca a fost primul meu job, nu am inceput sa imi schimb joburile din cateva luni in cateva luni, ci am rezistat la firma respectiva timp de 5 ani de zile. In cele 60 de luni angajajat si avand un program nebun, singura perioada faina a fost atunci cand eram 4 persoane angajate pentru post, si aveam program prin rotatie, ajungand pana la perioada cand ajungeam sa lucrez de luni pana duminica, avand si zile cand le lucram 9-22.

O experienta de viata excelenta, fiind pregatit pentru orice urma sa apara, postul meu in cadrul jobului era de suport tehnic, asadar aveam zilnic de a face cu zeci sau chiar sute de oameni, acest lucru fiind un lucru foarte benefic pentru interactiunea cu clientii la telefon precum si in viata de zi cu zi.

Dupa ce firma respectiva a inceput sa-si schimbe planurile de business, si s-a vandut, am hotarat sa-mi incerc o parte din timp ca freelancer, oferind servicii web, ceea ce am si facut, eram chiar eram hotarat sa plec si din tara, avand in plan cateva joburi in strainatate, numai ca pana la urma am hotarat sa raman la mine in tara, si sa mai incerc o ultima sansa inainte de a pleca din Romania, asa ca am ajuns sa lucrez de aproape 2 ani de zile ca dezvoltator web, lucru ce ma ajuta sa imi gasesc mai usor un job pe viitor, precum si cresterea aptitudinilor mele pentru a putea evolua probabil spre un alt job.

Daca stau sa ma gandesc la un viitor job, cu siguranta o sa vreau sa se respecte programiul de a lucra doar in cursul saptamanii, de luni pana vineri suna cel mai bine pentru mine, mai ales daca stau sa ma uit in trecut, cand aveam un program foarte dificil prin lipsa weekendului, fiind mereu la birou.

Joburi in strainatate par o idee foarte buna pentru cei ce pot sa vorbeasca cel putin engleza cat sa se poata intelege cu angajatorul, colegii de munca sau oamenii din proximitatea lui, fiind un plus financiar foarte mare daca locul unde o sa dormi e deja asigurat, sau inchiriat impreuna cu cineva.

Dupa doar 8 ani de munca, angajat la doua companii pot sa zic ca directia mea profesionala este foarte sigura, stiu exact ce vreau de la compania la care lucrez, sau compania la care urmeaza sa ma angajez.

Este foarte important ca angajatorul sa stie exact de ce ai tu nevoie, daca iti poate oferii aceste lucruri si bineinteles daca pui pasiune in ceea ce faci, aceste lucruri te ajuta pe tine ca angajat sa ai o stare pozitiva la locul de munca si sa fii eficient in cadrul companiei.

Care a fost cel mai fain job al tau? Cat ai lucrat in compania respectiva?

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments