Tehnologia ne ajuta sa uitam de GPS sau de busola, aceasta foloseste o pozitionare mai precisa a camerei pentru imprejurimi.In luna mai 2018, Google a prezentat o versiune de realitate augmentata pentru navigarea pe hartile Google (GMaps) in timpul prezentarii Google I/O 2018.

Caracteristica a fost descrisa initial doar ca un experiment „ce ar fi daca” și „cum ar putea [realitatea augmentata] arata in Google Maps” – nu i sa dat o data de lansare ferma. In timpul weekend-ului, The Wall Street Journal a incercat o versiune reala a acestui concept si, desi nu exista o data de lansare, se pare ca Realitatea Argumentata pentru Google Maps se misca din „ce se intamplă daca?” catre un produs real.

Echipa de la The Wall Street Journal a primit un Google Pixel 3 XL cu o versiune „alfa” a Google Maps pentru a testa cat de usor sau greu, se poate naviga cu ajutorul tehnologiei de realitate argumentata. La fel ca ceea ce a fost prezentat la Google I/O, noua caracteristica a imbunatatit sistemul de harti la un avansat mod 2D, GPS si compas, cu o acoperire 3D a zonei, asa ca un sistem de pozitionare bazat pe camera telefonului, te ajuta sa ajungi oriunde doar prinvind instructiunile de pe ecranul telefonului.

Aceasta optiune parea sa vizeze rezolvarea multor puncte problematice care apar atunci cand utilizati Google Maps intr-un oras mare. Stim ca GPS-ul nu este intr-adevar suficient de precis pentru a ajunge intr-o locatie mai izolata, unde cativa metrii te ajuta sa nu te ratacesti, mai ales ca stim ca GPS-ul nu funcționeaza bine in interior sau subteran sau chiar daca sunteti inconjurati de cladiri inalte, poate dura mai multe minute pentru a ajunge la exactitatea maxima atunci cand iesiti afara. Compasul pentru smartphone-uri sunt, de asemenea, in general teribile atunci cand stati in picioare si trebuie sa va dati seama in ce directie sa incepeti mersul pe jos.

Realitate Argumentata - Navigare Google Maps

Tehnologia este lansata in Google Maps printr-un nou buton „Start AR„, iar dupa cateva secunde camera reuseste sa creeze o locatie cu „precizie remarcabila”.

Google inca nu a realizat designul final, iar versiunea AR a Hartii Google este inca in lucru pentru o versiune BETA. Din nou, nu exista inca nici o dataoficiala de lansare. Cel mai important lucru este ca Google nu a uitat de AR Google Maps si intentioneaza sa o aduca pe piata in cele din urma. Dupa cum am vazut in trecut, la Google I/O chiar si dupa un feedback grozav din partea utilizatorilor, asta nu inseamna ca Google va continua dezvoltarea tehnologiei respective, de aceastsa daca avem noroc ca o va construi si o va lansa.

Astazi, Realitatea Argumentata este aproape exclusiv utilizata pentru jocuri casual si demonstratii in lumea Tech, dar Google Maps prezinta de fapt un caz de utilizare utila pentru AR. Traducerea datelor de pe harta, planuri si harti 2D catre lumea reala pare sa faca navigarea pe jos mult mai usoara si utilizarea unei camere pentru locatie ar putea fi o imbunatatire reala a compasului magnetic si a performantelor slabe ale GPS-ului in orase. Ne putem deja imagina o zi, cand ne plimbam cu totii, cu o versiune a Google Glass de realitate augmentata, o aplicatie ca aceasta ar fi destul de utila daca esti un turist intr-o tara, sau e prima oara cand ajungi intr-un oras nou din tara ta.

In asa fel elimin complet necesitatea de a intreba pe cineva cum ajung intr-un loc, si daca am noroc sa ma indrume bine, ca in caz contrar ma ratacesc mai usor, am patit de multe ori sa ajung eronat in alt loc din cauza indrumarilor.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
ElenaMarian Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Abonare pentru
Marian
Vizitator

Foarte tare, de multe ori GPS-ul de la telefon o ia razna cand sunt in oras printre blocuri, prin aceasta modalitate cred ca se vor elimina erorile.

Elena
Vizitator

Interesant, multumesc pentru informatie.