Cabinet logopedic cu mijloace adecvate de terapie

cabinet-logopedic

Scopul principal al unui cabinet logopedic, care se ocupa cu terapia vorbirii, este de a imbunatati comunicarea, in principal, astfel incat copilul sa se poata face inteles de catre toata lumea. Prin urmare, obiectivele logopediei sunt: imbunatatirea coordonarii muschilor vorbirii si a comunicarii dintre creier si organism. Majoritatea logopezilor folosesc mijloace vizuale si auditive, cum ar fi sisteme de oglinzi sau aparate de inregistrare si redare. Un alt obiectiv important este imbunatatirea fluentei vorbirii prin exercitii de respiratie.

Fiecare copil obtine rezultate diferite, in functie de handicapul sau particular si capacitatea terapeutului, iar durata tratamentului depinde de multi factori, cum ar fi gravitatea problemei, frecventa tratamentului, precum si continuarea exercitiilor la domiciliu.

Cabinet logopedic, beneficii pe termen lung

Beneficiile terapiei vorbirii sunt reprezentate in primul rand de imbunatatirea competentelor care vor permite copilului de a comunica intr-un mod eficient, apoi de  ameliorarea capacitatii de a intelege si exprima gandurile, ideile si sentimentele, ajutandu-l sa aiba un discursul inteligibil, astfel incat sa se faca inteles de catre ceilalti. Tratamentul la un cabinet logopedic ii dezvolta capacitatea de a rezolva probleme intr-un mod independent, ii imbunatateste functia de inghitire si ii dezvolta abilitatile de pre-alfabetizare. Copilul va reusi astfel sa vorbeasca fluent, isi va imbunatati calitatea vietii si va capata o mai mare stima de sine, obtinand o sporire a independentei. Abilitatea de a se exprima este extrem de importanta, de aceea logopedia poate ajuta copilul sa capete o mai mare capacitate de a folosi si de a intelege limbajul, pentru a comunica cu alte persoane.

Pericolele neprezentarii la timp la un cabinet logopedic

Amanarea tratamentului logopedic risca pierderea acelor momente importante, dintre nastere si varsta de trei ani, atunci cand creierul este foarte propice pentru invatare, care are loc cu usurinta in aceasta perioada.

Terapia vorbirii este consumatoare de timp atat pentru mama cat si pentru copil. Nu este suficient sa aiba o sedinta la cabinet, lectiile trebuie sa fie efectuate pe tot parcursul saptamanii, la domiciliu si in comunitate. Acest lucru poate provoca un stres suplimentar pentru familie, insa toti membrii ei trebuie sa faca fata si sa contribuie activ la tratamentul copilului.

Ce se poate obtine de la un cabinet logopedic

In plus, logopedia uneori promite mai mult decat poate oferi. De multe ori, logopezi si terapeuti trebuie sa conlucreze pentru a selecta un mod de comunicare adecvat unui copil. Desi capacitatea discursului este rezultatul cel mai de dorit, unii copii nu il pot dobandi cu usurinta, vocal si inteligibil, astfel incat alte sisteme de comunicare trebuie sa fie luate in considerare. Acest lucru poate fi adesea dificil de acceptat pentru parinti.

In desfasurarea terapiei la un cabinet logopedic cu www.Discover-me.ro este important sa se stabileasca un set de asteptari realiste, care sunt revizuite din timp in timp, pentru a vedea cat de mult progreseaza copilul. Numai prin evaluari periodice se va putea determina impactul pe care il are terapia asupra calitatii vietii copilului. Prin urmare, este extrem de important ca sedintele sa inceapa din timp, pana la varsta de trei ani, astfel incat rezultatele unui astfel de tratament sa fie cat mai apropiate fata de asteptari.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments