Dacă urmează să-ți deschizi un website, știi deja faptul că ai nevoie de un plan de găzduire web pentru acesta. Totuși, o astfel de alegere se poate dovedi o adevărată provocare cu atâtea opțiuni existente. 

Pentru a lua decizia potrivită, este necesar să afli mai multe informații despre categoriile acestor servicii. Iată în ce situații se potrivește fiecare variantă!

Găzduirea partajată

Atunci când alegi un plan de găzduire partajată înseamnă că o să împarți resursele de pe un computer cu alți proprietari de site-uri web. Motivul principal pentru care să alegi o astfel de opțiune este prețul. Un pachet de shared hosting este accesibil pentru oricine, indiferent de scopul pentru care îți faci site sau de bugetul disponibil.

Așadar, poate fi o alegere perfectă pentru cei care își lansează primul brand online și vor să experimenteze lumea digitală. Găzduirea partajată este frecvent utilizată pentru bloguri, site-uri de prezentare, portofolii sau orice alt tip de website cu trafic redus.

Găzduirea VPS

Termenul VPS este un acronim pentru virtual private server(server virtual privat) și reprezintă o soluție utilă pentru cei care își doresc mai mult control și putere de la un pachet de găzduire. Conținutul de pe website va fi susținut de un computer virtual, ce poate fi customizat în funcție de nevoile personale. Un avantaj în această situație constă în faptul că poți alege un sistem de operare, din gama Linux și cea Windows. 

Alt lucru ce deosebește serverele VPS de cele partajate constă în faptul că resursele îți sunt garantate, în special dacă alegi un plan cu virtualizare KVM. Deși necesită un efort suplimentar pentru administrare, mediul virtual oferă o memorie RAM superioară și o putere de procesare sporită. Este adesea opțiunea preferată de cei ce își doresc să instaleze aplicații personalizate, să facă modificări la configurații sau să aibă resurse destule pentru a rezista la o creștere accelerată.

Serverele dedicate

Un server dedicat presupune faptul că închiriezi un computer întreg doar pentru site-ul tău. Primești acces la toate resursele și ai control total pe partea de customizare. Viteza de încărcare va fi una foarte rapidă, chiar dacă ajungi să ai un nivel ridicat de trafic. Majoritatea persoanelor nu au nevoie de un server dedicat, fiind o soluție ce implică niște costuri pe măsură.

Pe de altă parte, ai putea să optezi pentru un asemenea pachet de găzduire web dacă vrei să lansezi un proiect de dimensiuni mari și dispui de un buget solid de promovare. Spre exemplu, serverele dedicate sunt folosite pentru servicii de streaming, server VPN, în medii big data, pentru aplicații web complexe, etc. În restul situațiilor, prețul devine justificat abia după ce începi să obții un flux ridicat de vizite.

Găzduire WordPress

După cum sugerează și denumirea, această gazduire web se adresează persoanelor care vor să utilizeze platforma WordPress. Resursele sunt unele optimizate, astfel încât totul devine mai rapid și sigur pe termen lung.

Atunci când alegi acest hosting, furnizorul de servicii se va ocupa de update-uri și de crearea copiilor de rezervă. În același mod, vei putea să te concentrezi pe taskurile personale și vei avea garanția că site-ul tău rămâne sigur. De asemenea, dispui de protecție împotriva atacurilor cibernetice și de tehnologie LiteSpeed. Aceste elemente aduc un nivel ridicat de siguranță pentru date și o performanță sporită.

Găzduire magazin online

Acest web hosting este necesar pentru proprietarii de afaceri din domeniul e-Commerce. Un magazin online necesită un nivel mare de resurse și o platforma precum OpenCart sau PrestaShop instalată. Pe de altă parte, beneficiile obținute pe termen lung vor fi vizibile. În situația în care îți doreșți să lansezi o afacere de acest tip sau deții deja una fizică și vrei să treci în mediul digital, atunci poți lua în considerare o astfel de alternativă.

Cum alegi cel mai bun pachet de hosting?

Dacă vrei să lansezi un website, atunci sfaturile de mai sus ar trebui să te ajute să-ți creezi o idee legată de opțiunile de găzduire disponibile. Pentru a efectua alegerea corespunzătoare, ține cont de situația ta și de bugetul disponibil. Un website de dimensiuni reduse poate funcționa cu un plan de găzduire partajată/WordPress, însă vei avea nevoie de mai mult dacă îți dorești propriul sistem de operare și alte beneficii. Alege un pachet de găzduire web de la Hzone și poți începe să lucrezi la proiectul tău chiar astăzi!

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment