Sfaturi de care sa tineti cont cand alegeti gradinita privata a copilului

Cand vine vorba sa aleaga o gradinita privata, multi parinti nu stiu exact care sunt cele mai bune criterii dupa care ar trebui sa isi orienteze cautarile. Ei cauta sa fie cat mai aproape de casa sau cel putin sa fie aproape de locul de munca al unuia din parinti, sa aiba un program astfel facut incat parintii sa isi poata lasa copilul la timp la gradinita si sa il poata lua inapoi acasa in functie de cum termina si ei programul la munca. Aceste doua criterii sunt foarte relevante, insa nu sunt singurele care conteaza. Cand vine vorba de o gradinita privata, fiecare ofera un tip de educatie bazata pe o anumite viziune de care parintii ar trebui sa tina cont.

Dupa ce alegem gradinita privata perfecta?

  1. Locul in care gradinita privata este amplasata. Da, este important sa fie aproape de casa sau de birou, insa nu puteti alege o gradinita numai in functie de asta. Daca aveti norocul sa gasiti o gradinita care sa va raspunda tuturor nevoilor pe care copilul le are, sa ii asigure o dezvoltare armonioasa alaturi de ceilalti copii si o educatie de baza si pe langa aceste aspecte aveti norocul sa fie si aproape de casa, atunci da, ati facut o buna afacere. Insa este de preferat sa va deplasati ceva mai mult sau sa alegeti macar o gradinita care este in drumul dumneavoastra, decat sa alegeti una doar pentru ca locul in care se afla este convenabil.
  2. Programul educational pe care gradinita privata il ofera. v-ati gandit ce preferati pentru copil? un program scurt, astfel incat el sa poata veni acasa la pranz si sa petreaca timp cu familia sau cu o bona sau un program prelungit, astfel incat sa il puteti lua acasa atunci cand programul dumneavoastra la lucru se incheie? Multe gradinite private ofera ambele optiuni.
  3. Programul educational ÔÇôacesta fiind cel mai important factor de care tineti cont cand alegeti o gradinita privata pentru copilul dumneavoastra. Ce o sa invete copilul la gradinita respectiva? Cu cine o sa invete? Cum o sa invete? Aveti grija sa cautati un loc in care copiii se dezvolta armonios prin joaca, prin colaborare, in care li se respecta aotonomia si nevoile individuale pe care fiecare micut in parte le are.
  4. Activitatile pe care gradinita privata le organizeaza. Este important ca un copil sa isi faca prieteni inca de mic si sa invete sa apartina unui grup. In acest sens, o gradinita care organizeaza des excursii sau tabere este de preferat, astfel incat copiii se pot distra si simti bine unii cu ceilalti, invatand astfel sa fie mai putin dependenti de parinti.

Daca sunteti in cautarea gradinitei perfecte si inca nu ati gasit ceva care sa va satisfaca dorintele, citit aici www.just4kids.ro mai multe despre gradinita Just4Kids, o gradinita privata care se pliaza pe nevoile si dorintele particulare ale fiecarui copilas, care ii ajuta pe acestea sa creasca si sa se dezvolte intr-un colectiv armonios.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments