Refu Blog

Traim intr-o tara in care incidente nefericite au loc zilnic, din pacate. Nu tine de fiecare individ in parte sa le oprim, cel putin nu pe toate, insa tine de fiecare dintre noi sa fim mai precauti, sa avem mai multa grija, atat de noi insine, cat si de cei apropiati si dragi noua. Una dintre masurile de protectie pe care fiecare dintre noi le poate adopta legata de propria siguranta sunt sistemele de alarma.

Sisteme de alarma – cum functioneaza

Sistemul de alarma este proiectat astfel incat sa poata sa detecteze incercarile de intrare prin efractie. In cazul unei astfel de incercari, sistemul va declansa o alarma sonora sau fizica, descuranjand astfel rau-facatorii. In cazul in care asa ceva se intampla, alarma este setata astfel incat sa alerteze o firma de monitorizare. Sistemele de alarma sunt destul de inteligente si nu se lasa pacalite usor, in cazul in care va ganditi ca sistemul ar putea confunda o incercare de intrare prin efractie cu orice altfeceva; de altfel, ele sunt facute astfel incat sa nu declanseze alarma din cauza animalelor de casa.

Componentele sistemelor de alarma

Un sistem de alarma contine urmatoarele componente: o centrala de alarma, considerata creierul sistemului, centralizand aici toate semnalele primite de la detectori; o tastatura care permite vizualizarea informatiilor; detectori de prezenta cu sarcina de a detecta persoanele care patrund intr-un anumit spatiu supravegheat; detectori pentru spargerea unui geam, care detecteaza acest fapt; detectori pentru soc sau vibratii – acestia se folosesc cu precadere pentru seifuri; o sirena antiefractie cu rol de alertare sonora si luminoasa in cazul in care un incident este pe cale sa se petreaca; buton de panica (cel mai adesea este folosit in banci si casierii) care poate fi accesat manual;

De ce aveti nevoie de sisteme de alarma?

Indiferent ca vorbim despre spatii publice sau private, un sistem de alarma performant este necesar. Nu este doar un lux, ci o adevarata necesitate. Pornind de la principiu conform caruia este mai bine sa previi decat sa tratezi: poate ca nu vi s-a intamplat niciodata dumneavoastra si poate ca nu a existat nici macar o tentativa de jaf la dumneavoastra in cartier, dar este acesta un motiv suficient de bun pentru a va asuma un risc? Sta in firea oamenilor sa astepte ca o nenorocire sa se intample si abia apoi sa isi asigure masurile de protectie necesare; insa cel mai indicat ar fi sa nu procedati in acelasi mod ca majoritatea. Chiar daca exista 1% sanse de a fi victima unui jaf, nu v-ati dori sa stiti ca ati facut tot ce era posibil pentru a fi in siguranta, dumneavoastra, familia, bunurile personale etc? Sistemele de alarma sunt cea mai buna modalitate pentru a preveni un astfel de incident.

Cea mai buna decizie pe care o puteti lua in ceea ce priveste propria siguranta, este sa contactati o firma specialista in siguranta. Va recomandam www.alarme-supravegheri-automatizari.ro pentru a afla mai multe despre acest subiect.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment