Si acasa se poate face o colectare selectiva corecta

Si acasa se poate face o colectare selectiva corecta - Refu.ro

Stim ca, chiar si cu cea mai mare vointa din lume, sortarea deseurilor nu este o sarcina usoara. A face o colectare selectiva este o arta pentru multi. Trebuie sa stim exact in ce cos trebuie sa aterizeze fiecare tip de deseu pentru a face selectarea cat mai corect posibil.  Daca va pricepeti la sortare, va felicitam calduros. Dar provocarea nu se termina aici. Inca este necesar sa gasiti un loc acasa unde sa puneti sticla, plasticul si cartonul, inainte sa se alature celor care se ocupa ulterior de reciclare si valorificare.

Pentru sortatoare, exista si pubele cu trei compartimente. Acestea se numesc cosuri colectare selectiva. Pot fi achizitionate de la magazine speciale precum sanito.ro. Aceste cosuri gunoi sunt realizate din cele mai bune materiale si pot fi incorporate in orice spatiu, de la birouri elegante pana la propria locuinta. Spre deosebire de eurocontainere si pubele, care au dimensiuni foarte mari, cosurile pentru colectare selectiva de la sanito.ro au dimensiuni mai mici si un design elegant. In plus, pentru a evita  greselile de selectare, acestea sunt prevazute cu stickere speciale care va vor indica exact unde este asezata hartia, unde se aseaza sticla si asa mai departe.

Pentru a face o colectare cat mai eficienta, implicati intreaga familie, de la copii la bunici. De altfel, puteti gasi pe internet diferite povesti si filmulete special create pentru cei mici astfel incats a ii invatati o frumoasa si folositoare lectie despre ecologie. Pana la urma, educatia se face si icnepe din familie. Chiar si un lucru aparent banal, cum ar fi asezarea hartiei acolo unde ii este locul, poate insemna mult pentru planeta. Ce cosuri va recomandam pentru locuinta?

Setul de reciclare EcoSort de la AQA Choice este ideal si asigura o solutie flexibila pentru separarea la sursa a materialelor eliminate ca deseuri. Design-ul contemporan si stilat asigura faptul ca EcoSort se poate potrivi perfect atat intr-un mediu de birouri, cat si pentru uz casnic. Spatiul redus de montaj garanteaza o utilizare eficienta a spatiului limitat. Aceste recipiente le gasim in doua dimensiuni ( de 60 litri si 85 litri ) si sunt prevazute cu doua manere ergonomice. Capacele pentru cosurile de gunoi sortat sunt prevazute cu orificii, ce permit o utilizare usoara, fara a atinge cosul. Capacul pentru deseuri amestecate este prevazut cu un maner pentru o manipulare usoara/ capacele sunt disponibile in opt culori si pot fi completate cu o eticheta aplicata in aceiasi culoare,

ce permite o diferentire usoara a diferitelor tipuri de deseuri. Aceste cosuri de

colectare selectiva au un aspect estetic, sunt foarte rezistente, sunt confectionate din

polimeri duri, au design modern si atractiv. Manerele ergonomice rezistente permit

ridicarea si golirea usoara a cosurilor.

Daca aveti nevoie de un cos si mai mic, va recomandam cosul de gunoi Limpio.  Acesta este foarte rezistent, fabricat din otel inoxidabil, ce poate fi utilizat atat pentru acasa cat si pentru birou. Este complet realizat din otel, si acest model dispune de pedala si o

galeata din plastic in interior. Acest cos de gunoi are urmatoarele dimensiuni: 20 litri /

diametru 29 si inaltime de 44,5 cm.

Acestea fiind zise, colectarea selectiva se poate face foarte usor si acasa. Trebuie doar sa fim informati, responsabili si sa avem vointa sa schimbam ceva.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments