Inlocuirea la timp a simeringului poate salva piesele si ansamblurile care depind de el

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

O masina functioneaza corect daca in anumite zone de sub capota gradul de etansare este cel stabilit de producator in momentul fabricatiei autoturismului. Cu timpul etansarea incepe sa nu mai fie asa de buna din cauza uzurii sau stricarii simeringului. Simeringul este o garnitura de etansare montata prin intermediul unui inel, tocmai pentru a se asigura etansarea arborilor din motoare si a altor elemente ale sistemelor complexe de sub capota.

Odata ce ai folosit un semering de calitate ai si izolare buna si un motor sau piese componente care vor functiona in parametri doriti. Cine s-a uitat sub capota unei masini a vazut ca avem un semering de calitate cam la toate componentele rotative ale motorului sau al trenul de rulare, in acele zone unde ai nevoie de izolare foarte buna. Simeringul poate fi cu sens de rotatie, fara sens de rotatie, cu buza suplimentara, depinde unde se monteaza si ce trebuie sa izoleze, cum anume sa o faca.

Inlocuirea la timp a simeringului poate salva piesele

Defectarea si uzura simeringului duce la pierderi de ulei la nivelul unor piese, precum si la deteriorarea totala a pieselor. Cele mai bune simeringuri sunt cele din cauciuc rezistent, nitrilic, din vitron, silicon. Specialistii recomanda verificarea permanenta, la orice revizie, reparatie in service si inlocuirea imediata.

Simeringul are un pret destul de mic si investitia e minima, reparatiile ulterioare mult mai scumpe la piesele afectate fiind evitate. In momentul alegerii unui simering se va tine cont de mediul de etansare, de presiune sau temperatura, de viteza de rotatie a arborelui. La acestea se adauga expunerile la agentii externi si dimensiunile locului unde se monteaza simeringurile. E important sa cumparam simeringuri de la brandurile mari, care au produse rezistente la uzura si de calitate, din materiale testate si imbunatatite in permanenta.

Doar asa putem avea o masina care functioneaza corect si are eficienta si randament maxim la orice deplasare.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments