Stiinta ne spune de ce sa ne spalam pe maini

Stiinta ne spune de ce sa ne spalam pe maini - Refu.ro

Mentinerea mainilor curate este unul dintre cei mai importanti pasi pe care ii putem face pentru a evita imbolnavirea si raspandirea germenilor catre alte persoane din jurul nostru, dar si pentru propria sanatate. Multe boli si afectiuni sunt raspandite din cauza ca nu spalam mainile cu sapun si cu apa curgatoare curata. Fecalele de la oameni sau animale reprezinta o sursa importanta de germeni precum Salmonella, E. coli O157 si norovirus care provoaca diaree si poate raspandi unele infectii respiratorii, cum ar fi adenovirus. Aceste tipuri de germeni pot ajunge pe maini dupa ce oamenii folosesc toaleta sau schimba scutecele, dar si in moduri mai putin evidente, cum ar fi dupa manipularea carnii crude. Un singur gram de fecale umane – care este aproximativ greutatea unei agrafe – poate contine un trilion de germeni. Germenii pot ajunge si pe maini daca oamenii ating orice obiect care are germeni, deoarece cineva a tusit sau a stranutat sau a atins un alt obiect contaminat. Atunci cand acesti germeni ajung pe maini si nu sunt spalati, pot fi transmisi de la persoana la persoana si ne pot imbolnavi.

Spalarea mainilor previne bolile si raspandirea infectiilor catre altii. Spalarea mainilor cu sapun profesional sau normal, precum sapunurile de la sanito.ro, indeparteaza germenii de pe maini. Sapunul disponibil la acest magazin poate fi sapun lichid, spuma, de calitate foarte buna, la preturi competitive. Brandurile de la care putem achizitiona acest sapun spuma sau lichid sunt: Konga, Tork, Asevi, Aqa Chioce etc. Revenind la folosirea sapunului pentru curatarea mainilor, acest lucru ajuta la prevenirea infectiilor, deoarece:

-Oamenii isi ating frecvent ochii, nasul si gura fara sa-si dea seama. Germenii pot intra in corp prin ochi, nas si gura si ne pot imbolnavi.

-Germenii de pe mainile nespalate pot intra in alimente si bauturi in timp ce oamenii le pregatesc sau le consuma. Germenii se pot inmulti in anumite tipuri de alimente sau bauturi, in anumite conditii, si ii pot imbolnavi pe oameni.

-Germenii de pe mainile nespalate pot fi transferati la alte obiecte, cum ar fi balustrade, blaturi de masa sau jucarii, si apoi transferati pe mainile altei persoane.

-Indepartarea germenilor prin spalarea mainilor ajuta, prin urmare, la prevenirea diareei si a infectiilor respiratorii si poate chiar ajuta la prevenirea infectiilor pielii si ochilor.

Educarea oamenilor cu privire la spalarea mainilor ii ajuta sa ramana sanatosi. Educatia cu privire la spalarea mainilor in comunitate:

-Reduce numarul de persoane care se imbolnavesc de diaree cu 23-40%;

-Reduce bolile diareice la persoanele cu sistem imunitar slabit cu 58%;

-Reduce bolile respiratorii, ca racelile, in populatia generala cu 16-21%;

-Reduce absenteismul datorat bolilor gastrointestinale la scolari cu 29-57%.

Spalarea mainilor cu sapun ar putea proteja aproximativ 1 din fiecare 3 copii mici care se imbolnavesc de diaree si aproape 1 din 5 copii mici cu infectii respiratorii precum pneumonia. Desi oamenii din intreaga lume isi curata mainile cu apa, foarte putini folosesc sapunul pentru a se spala pe maini. Spalarea mainilor cu sapun elimina mult mai eficient germenii . Spalarea mainilor ajuta la lupta cu cresterea rezistentei la antibiotice Prevenirea bolilor reduce cantitatea de antibiotice pe care oamenii o folosesc si probabilitatea ca rezistenta la antibiotice sa se dezvolte. Spalarea mainilor poate preveni aproximativ 30% din bolile legate de diaree si aproximativ 20% din infectiile respiratorii (de exemplu, racelile). Antibioticele sunt adesea prescrise inutil pentru aceste probleme de sanatate. Reducerea numarului acestor infectii prin spalarea mainilor ajuta la prevenirea utilizarii excesive a antibioticelor. Spalarea mainilor poate impiedica oamenii sa se imbolnaveasca din cauza unor germeni care sunt deja rezistenti la antibiotice si care pot fi dificil de tratat.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments