Teddybar, scoala primara dorita de orice copil

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Oricat am binecuvanta virtutiile scolii, simultan cu inceperea ei apar si grijile copiilor si ale parintilor. Mai putin cu joaca si mai mult la scris, citit si invatat! Jucariile incep sa fie neglijate, timpul pentru jocuri virtuale diminuat.

Ca parinti ne retrageam in camera noastra si discutam pana tarziu. Ne-am fi dorit o altfet de scoala pentru copilul nostru, nu cum este cea din cartier. Daca de la inceput nu o va placea, se va duce tot timpul cu sila la scoala, iar acesta atitudine il va afecta emotional.

Cui i-ar placea o scoala intunecoasa cu usile gri sau verzi, cu aglomeratie mare in sala de clasa, elevi care vorbesc urat si ii deranjeaza si pe cei care vor sa invete?

Am fost incantati cand cautand in nestire o modalitate de a ne salva copilul de scoala rigida, cazona, am gasit: teddybar.ro! M-am hotarat sa vorbesc despre acest concept nou in educatie pentru a lua piatra de pe inimile parintilor care-si trimis copiii cu inima indoita la scolile de stat, acolo unde actele de violent si limbajul vulgar devin din ce in ce mai incontrolabile.

In primul rand am verificat, daca la scoala unde doream ca fiul nostru sa fie ferit de neplaceri, se respecta programa elaborata de minister, sa nu fim surprinsi neplacut la examene. Toate activitatile ce se tin in institutie sunt aporbate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Apoi am urmarit punct cu punct asteptarile noastre de la scoala unde va merge copilul si am fost pe deplin satisfacuti, deoarece:

-in clasa sunt 15 elevi, efectiv optim ca educatorul sa se poata ocupa de toti in mod egal. In clasele cu efective mari de elevi, invatatoare nu-i poate supraveghea atent pe toti, iar evaluarea cunostintelor decurge defectuos. Evident ca si atmosfera este tensionata cand este aglomeratie mare pe metru patrat, de aceea un colectiv restrans ne satisface pe deplin. Fara a fi exclusivisti, avand in vedere ca se plateste pentru scolarizare, am considerat ca elevii sunt selectionati, provin din familii cu o educatie aleasa si nu vor face probleme, in plus vor deveni prieteni.

-se incurajeaza participarea la concursurile scolare. Ne dorim ca fiul nostru sa dezvolte spiritul competitiv, sa invete sa castige, dar si sa piarda demn.

-studiul intensiv de 10 ore pe saptamana al limbii engleze sau germane, la alegere. Daca se pun bazele unei limbi straine din copilarie, la maturitate va purta fara probleme conversatii in afara tarii.

-să participe la cluburi de artă , sport, instrument muzical. Orice cunostinta noua este bine venita. Vor exista perioade in care va intra in criza de timp si atunci nu se va mai putea ocupa de suflet. In plus, dorim ca baietelul nostrum sa fie prieten cu arta si sportul din copilarie.

-meniurile echilibrate, feluri de mancare pe care elevii sa le savureze cu placere.

-posibilitatea organizarii de activitati placute si dupa scoala, fiindca noi suntem parinti ocupati.

-securitate garantata pentru copilul nostrum, o scoala in care sa fie invatat cu dragoste, fara sa fie agresat fizic sau verbal.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments