Masinile electrice sunt din ce in ce mai cautate intr-o era in care oamenii constientizeaza ca poluarea trebuie evitata pe cat de mult posibil. Asta inseamna ca indivizii trebuie sa caute cea mai buna statie de incarcare masina electrica care sa le ofere posibilitatea de ,,a alimenta”. Mai jos, soferii pot descoperi care sunt tipurile de statii de incarcare la care pot apela in acest sens.

Priza casnica

Cea mai usoara solutie, dar si cea mai la indemana pe care o au la dispozitie soferii este priza casnica. Practic, ei au nevoie doar de un cablu cu o mufa speciala pentru masina, pe care trebuie sa o conecteze la priza pentru ca incarcarea sa inceapa.

Din pacate, deocamdata nu exista o protectie suficient de mare in ceea ce priveste eventualele probleme care pot aparea in timpul incarcarii si nici nu se poate contoriza foarte bine curentul consumat. In acelasi timp, soferii trebuie sa stie ca atunci cand folosesc o priza casnica, puteres disponibila este de 2,3 W, iar o incarcare completa se poate realiza in 10-15 ore.

Curent alternativ monofazat

Un alt tip de statie ce poate fi utilizat de catre indivizi este pe baza de curent alternativ monofazat. Este vorba despre o solutie foarte potrivita pentru incarcarea autoturismelor electrice. Ea poate fi utilizata atat acasa, cat si la locul de munca. Statiile de acest fel sunt dotate cu protectie si, in acelasi timp pot fi conectate intre ele ori pot fi conectate la Internet.

Asta inseamna ca energia consumata poate fi contorizata destul de simplu. Mai mult, bine de stiut este faptul ca puterea cestor statii poate fi de 3,7-7,4W, iar pntru o incarcare completa este nevoie de 3-8 ore.

Curent alternativ trifazat

Soferii pot folosi si o statie de incarcare masina electrica pe baza de curent trifazat. Este vorba despre un model cu multe caracteristici similare precum precedentul, insa in acest caz, puterea poate varia intre 11 si 22 de W. In plus, cei care folosesc o astfel de statie isi pot incarca bateria complet in doar 3 ore.

Curent continuu

Statiile de incarcare cu curent continuu sunt deseori folosite de catre cei ce au nevoie de incarcari cat mai rapide. De cele mai multe ori, dispozitivele sunt amplasate in benzinarii ori pe autostrada, pentru a veni in ajutorul celor care au ramas fara curent in timpul mersului.

Puterea acestor tipuri de statii este de 50-120 de kW, iar pentru o incarcare completa este nevoie de conectarea autoturismelor la statii pret de 30 de minute – 1 ora. Intrucat dispozitivele transmit curentul direct in baterie, nemaifiind nevoie ca tot curentul sa treaca prin redresorul masinii, toate autoturismele pot fi incarcate la fel de repede. Mecanicii recomanda insa ca soferii sa nu apeleze foarte frecvent la aceasta metoda, intrucat ea solicita mult prea mult bateria masinilor, iar riscul aparitiei unei defectiuni creste.

Soferii trebuie sa fie foarte bine informati in legatura cu tipurile de statii de incarcare pe care le pot folosi, intrucat astfel pot alege cea mai buna varianta pentru ei. Astfel, pot continua sa circule cu autoturismul propriu fara probleme!

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonare pentru