Toate tipurile de anvelope industriale pot fi reciclate

Am putea spune ca industria se bazeaza pe miscare, si nu, nu vorbim aici despre sport, ci despre necesitatea de a putea transporta pe distante mici sau mari diferitele resurse sau marfuri folosind utilaje si echipamente. Evident, ca aproape orice are roti, are nevoie si de niste anvelope industriale sau normale, insa pentru Pneufan are ca principal domeniu de activitate ofertarea de astfel de produse, dar si pentru domeniul agricol, ne vom referi in cele ce urmeaza doar la cele cuprinse de catre gama oferita de Pneufan.

De la cele mai mici anvelope industriale la super-caucicuri

Acest gen de anvelope sunt oarecum mai speciale deoarece acestea trebuie la randul lor sa faca fata unor conditii mai aparte. Asta, in primul rand poate fi observata in cazul utilajelor de constructii dar si a celor folosite la echipamente de ridicare cum ar fi platformele de transport. Insa, conceptul de anvelope industriale este unul foarte vechi, inca de la producerea primelor anvelope realizate integral din cauciuc sintetic, alb sau vopsit in negru.

Poate cel mai solicitant mediu pentru niste cauciucuri este cel al constructiilor deoarece pe un santier nu prea exista o suprafata asfaltata, ba chiar mai mult, pietrisul si alte corpuri ascutite metalice si nu numai, pot perfora cu usurinta orice pneu acoperit cu un cauciuc normal sau care nu este proiectat pentru mediul industrial. Evident, la niste anvelope industriale grosimea straturilor de cauciuc si armatura este cea care dicteaza gradul de rezistenta.

Asa cum spuneam si intr-un articol recent, fabricarea unor astfel de cauciucuri necesita foarte mult material deoarece unele anvelope industriale trebuie sa suporte sarcini chiar si de cateva zeci, sute sau mii de tone. Un foarte bun exemplu de astfel de cauciucuri “monstru” este cel folosit pentru balastierele de super-capacitate, utilaje de transport ce pot avea dimensiuni foarte mari. Un exemplu mai spectaculos si mult mai bine cunoscut este cel al cauciucurilor monster-truck-urilor, masini personalizate folosite in diferite show-uri si nu numai.

Reciclati anvelopele uzate sau puteti gasi si alte utilizari pentru ele

Ca orice alt produs, si aceste anvelope industriale au o anumita perioada de utilizare, si chiar daca acestea sunt uriase si foarte robuste, si acestea se tocesc si se uzeaza. Odata ajunse la capatul vietii lor de exploatare, majoritatea ajung fie la facilitatile de reciclare, sau, intr-un caz mai grav, acestea sunt aruncate la gropile de gunoi.

Ei bine, exista totusi si alte utilizari ale acestor mega-cauciucuri sa le denumim intr-o maniera mai… spectaculoasa. Exista proiecte de case verzi in care nu sunt folosite materiale de constructii conventionale. Spre exemplu, pentru a asigura izolarea termica fata de sol, astfel de constructori realizeaza straturi din anvelope industriale sau chiar si normale pe care le umplu cu pamant sau diferite betoane pentru a crea o baza solida, dar si cu un efect de amortizare in caz de cutremur sa zicem.

Oricum, noi, si Pneufan va recomandam tuturor celor care folosesc anvelope, fie ele industriale, agricole sau de orice alt tip, sa optati pentru reciclarea celor uzate. Pentru a afla mai multe despre oferta de produse si servicii, www.pneufan.ro este locul unde veti putea regasi toate aceste informatii.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments