Totul despre unghii

Totul despre unghii - Refu.ro

Unghiile noastre au cu adevărat mult de munca pe parcursul zilei. Dând clic pe tastaturi, înmuiate în apa murdară a vaselor, săpand prin poșetă și uneori chiar ajung între dinți. Chiar și după toate acestea, ne tot întrebăm de ce o haină proaspătă nu ne rezolvă toate problemele de unghii. Adevărul este că unghiile noastre sunt mult mai complexe decât știm noi. Mai jos, sunt 10 lucruri ciudate și importante (și distractive!) De știut despre unghii, care te vor ajuta să înțelegi îngrijirea corespunzătoare de care au nevoie.

  1. Unghiile tale cresc aproximativ 3,5 milimetri pe lună. Există o serie de lucruri care pot face ca unghiile dvs. să dureze mai mult pentru a crește mult timp, inclusiv lipsa de vitamine sau a fi bolnav. Dacă ar fi să pierdeți unghia, ar trebui să dureze aproximativ 3-5 luni pentru ca unghia să crească complet.
  2. Părul și unghiile sunt alcătuite din aceeași proteină. Ambele sunt formate din proteina cheratină, sunt doar compuse într-un mod diferit.
  3. Unghiile bărbaților cresc mai repede decât ale femeilor. Faptele sunt fapte. Cu toate acestea, unghiile femeilor tind să crească mai repede decât ale bărbați lor, în timpul sarcinii.
  4. Cuticulele sunt acolo dintr-un motiv. Cuticulele se închid în umiditate și păstrează germenii în afara corpului. Deși unii le pot găsi neimportante, este foarte important să nu taiatii cuticula sau să lăsați manichiurista să le taie complet. Este recomandata inmuierea lor cu un ulei pentru cuticule, așa cum este uleiul SNB de cuticule cu aroma de guava.
  5. Genetica determină cât de dure sunt unghiile tale. Unii dintre noi au fost binecuvântați cu unghii groase, iar alții blestemați cu cele ușor rupte. Îți poți învinui genetica pentru asta. Duritatea unghiilor tale este transmisă prin părinți.
  6. Unghiile tale nu au nevoie de oxigen. Când oamenii îți spun că unghiile tale trebuie să respire, greșesc. Plăcile de unghii sunt celule moarte și nu necesită oxigen. Cu toate acestea, cuticulele și paturile tale de unghii sunt vii și au nevoie de oxigen pentru a supraviețui.
  7. Anotimpurile și vremea afectează creșterea unghiilor. Unghiile tale sunt la fel ca tine: Vor să iasă doar pe vremea caldă și însorită. Pe vreme rece, unghiile tale tind să crească mai lent.
  8. Mușcarea unghiilor se numește onicofagie. Ar fi trebuit să știm că acest obicei urât ar fi avut un nume la fel de neclintit pentru a merge cu el. Rutina de a vă mușca unghiile este cel mai frecvent asociată cu stresul sau nervozitatea.
  9. Tăierea unghiilor este importantă. Când unghiile tale devin prea lungi, murdăria și bacteriile se pot bloca sub ele. Atunci când aceste sedimente se acumulează sub unghie pentru o perioadă lungă de timp, poate deveni dăunătoare și nesănătoase. Țineți-vă unghiile scurte pentru a evita problemele legate de igienă.
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments