Transporta orice, oriunde

Transporta orice, oriunde - Refu.ro

La visul de a fi complet independent, aspira foarte multe persoane. La fel de mult, isi doresc si soferii auto o anumita independenta, mai ales cand este vorba de transportul bunurilor materiale precum, biciclete, mobila, alimente sau bagaje. Fie ca te aventurezi in weekend-uri la munte sau schimbi locuinta destul de des, este in avantajul tau sa folosesti remorci auto cu frana, pentru a facilita intregul proces de logistica.

Remorcile realizeaza transportul de produse si materiale agricole in vrac: cereale boabe, stiuleti de porumb, bulbo-radacinoase, legume, gunoi de grajd, ingrasaminte chimice, amendamente, resturi vegetale – situatie in care descarcarea se face prin basculare. Cand vorbim despre produse ambulate, in aceasta situatie descarcarea se face manual sau cu mijloace speciale.

De asemenea, remorcile sunt dotate cu un echipament de marit capacitatea, destinat transportului materialelor voluminoase (baloturi rotunde si paralelipipedice, coceni, crengi etc).

Oferta de remorci este foarte variata. Acestea sunt mai mici sau mai mari, in functie de tipul de activitate, de suprafata a terenului sau de tipul lucrarii remorcile pot fi:

-Trailere auto;

-Platforme;

-Remorci cu obloane;

-Remorci transport utilaje;

-Remorci carosate;

-Remorci basculabile;

-Remorci transport ATV, motociclete si utilaje mici;

-Peridocuri;

-Remorci cai si animale;

-Remorci panou publicitar;

-Remorci cu capac;

-Remorci usoare.

La alegerea corecta a remorcii, trebuie sa stiti ce mase o sa transportati, ce dimensiuni o sa aiba si ce unghi o sa fie necesar la incarcare, ceea ce este necesar in majoritatea cazurilor la autovehiculele modificate, cu garda de la sol foarte mica.

Tipuri de trailere auto:

Cu roti pe langa platforma de incarcare

Avantaje:

-Stabilitate mare in curbe (centrul de greutate foarte jos);

-Unghi de incarcare foarte mic (incarcare mai simpla).

Dezavantaje:

-Limitat la latime (Aripile inchid latimea platformei).

-Iesirea problematica din masina incarcata, mai ales la autovehicule largi.

Cu roti sub platforma de incarcare

Avantaje:

-Latimea platformei de incarcare;

-Latimea nu este limitata de aripi.

Dezavantaje:

-Stabilitate mai mica in curbe, decat cele cu rotiile pe langa platforma de incarcare.

Insa alegerea corecta este deseori dictata si de nevoia conducatorului de a transporta diverse obiecte. O platforma care depaseste greutatea de 750kg intra la alte categorii si de obicei aceste remorci sunt deja destinate pentru transportul altor vehicule sau pentru transportul de animale.

Care sunt cele mai utile sfaturi pentru achizitionarea unei remorci?

Trebuie sa alegem o remorca auto usoara, pe care o putem folosi fara probleme in activitatile care privesc transportul de marfa personal. Acest tip de remorca este ideal si din punct de vedere financiar, si este foarte des intalnita.

Un alt sfat este acela de a tine cont de marfa pe care o vom transporta cu remorca. Daca alegem o remorca pentru firma, atunci trebuie sa alegem o remorca comerciala. Daca transportam masini, atunci ne trebuie o remorca gen platforma auto.

Daca ai de gand sa transporti incarcaturi mici, atunci cu siguranta ti se potriveste o remorca tip cusca potrivita pentru gospodarie, in timp ce o remorca tip basculabila este ideala pentru tine daca transporti materiale de constructii sau diferite alte materiale.

Apoi, trebuie sa tii cont si de pretul remorcii, pentru ca preturile acestora difera foarte mult de la un caz la altul.

 

 

 

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments