Trenurile Soarelui 2018

Unii aleg sa isi petreaca zilele de concediu sau weekendurile pe plaje straine, insa altii prefera tot destinatiile romanesti, unde se simt ca acasa. CFR Calatori pune anual la dispozitia celor din a doua categorie Trenurile Soarelui. Astfel, din fiecare colt al tarii pleaca zilnic cel putin un tren direct spre Marea Neagra sau spre Delta Dunarii. Asadar, daca te afli in zonele mai indepartate de litoral, dar iti doresti sa faci plaja pe malul Marii Negre, Trenurile Soarelui sunt potrivite pentru tine.

Trenurile Soarelui circula doar in perioada sezonului estival, mai exact intre 30 iunie si 9 septembrie. Sunt bine cunoscute aglomerarile infernale din gari si trenuri mai ales in weekendurile de vara, motiv pentru care CFR s-a gandit sa vina in ajutorul calatorilor cu aceste trenuri suplimentare.

(peste 40 de trenuri vor avea legaturi directe din toata tara cu Marea Neagra, Delta Dunarii si retur)

In total, peste 40 de trenuri din toate zonele tarii vor face zilnic legatura directa cu Marea Neagra si cu Delta Dunarii. Dinspre Bucuresti inspre Constanta exista 17 trenuri directe zilnic, 7 dintre acestea ajungand pana la Mangalia, ceea ce inseamna ca trec si prin statiunile Eforie, Costinesti, Neptun.

  • Exista cate un tren care pleaca din fiecare mare oras al tarii spre mare.
  • Moldovenii au doua trenuri catre Constanta directe unul pleaca la 20:25 din Suceava Nord, ajunge la 04:31 la Constanta si isi continua drumul pana la Mangalia, unde ajunge la 06:09.
  • A doua varianta este cu plecare din Iasi la 22├é┬á:21. Ajunge la Constanta la 06:29 si la Mangalia la 08:24.
  • Cei din Brasov au trenuri directe doar pana la Constanta├é┬á: primul pleaca la 12:30 si ajunge la 17:38 in Constanta, iar celalalt pleaca la 17:05 si ajunge la 22:37. Ambele trec prin Bucuresti.
  • Daca vor sa ajunga la mare cu trenul, cei din Timisoara au o singura varianta, si anume un tren de noapte cu plecare la 19:09, care ajunge la Constanta la 07:57 si la Mangalia la 10:06.
  • Celelalte orase din care pleaca trenuri directe spre mare sunt├é┬á: Sibiu, Satu Mare, Cluj Napoca, Tirgu Mures, Resita Sud, Deva, Arad, Galati, Craiova, Oradea si Sibiu.

Preturile biletelor pastreaza valorile obisnuite. De exemplu, un drum cu trenul Bucuresti Constanta cu tren InterRegio clasa a 2-a costa aproape 60 de lei. Daca esti student, mergi gratuit. Daca iti cumperi bilet dus-intors, ai o reducere de 10%, la care se mai adauga 5% reducere daca achizitionezi biletul online. Cel mai avantajos este insa sa cumperi biletul cu cel putin 21 de zile inainte de momentul plecarii : vei primi reducere de 25%.

Si accesul spre Delta Dunarii este facilitat. Un tren direct circula zilnic pe directia Bucuresti Nord-Tulcea Oras cu plecare la ora 06:10 si retur cu plecare din Tulcea la 13:10. La Tulcea vei putea ajunge si din Medgidia, 4 trenuri circuland zilnic pe aceasta ruta (2 dus, 2 intors). Recomandarea noastra este sa iti achizitionezi bilete de tren din timp daca alegi acest mijloc de transport spre mare sau delta. Astfel vei evita surprizele neplacute de a nu gasi loc sau de a calatori in picioare, fara loc nici pentru tine, nici pentru bagaje.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments