Un troliu de tras cabluri este intotdeauna de ajutor!

Un troliu de tras cabluri este intotdeauna de ajutor! - Refu.ro

Operatiunile de cablare sunt intotdeauna dificile, deoarece implica lucru la inaltime, manevrarea elementilor electrici si sute de metri de cablu care se pot incurca in timp ce operatorul lucreaza. Insa, daca ne echipam cu unelte si masinarii corespunzatoare putem evita scenariile negative care pot lua amploare intr-o asemenea operatiune.  Un troliu de tras cabluri se dovedeste a fi foarte util in astfel de situatii si poate fi zarit pe majoritatea santierelor de lucru.

Troliurile pot parea ca sunt acele produse care se adreseaza doar unei anumite nise, insa sunt de fapt utilizate de un numar mare de industrii, inclusiv utilitati, constructii, in domenil marin, petrolier, gaze si inginerie. Troliurile vin, de asemenea, in mai multe formate diferite, cum ar fi troliuri de aer, troliuri de tragere a cablurilor, troliuri hidraulice si troliuri electrice pentru a numi doar cateva si exista multe locuri de munca unde un tip de troliu va fi mult mai potrivit decat altul.

Pe piata sunt multe tipuri diferite de troliuri disponibile, dar doua dintre cele mai populare sunt troliuri electrice si troliuri hidraulice.

Un troliu electric este un dispozitiv motorizat care poate fi folosit pentru a trage sau ridica obiecte grele sau voluminoase. In esenta, toate troliurile servesc acestui scop, iar diferentele provin in principal din modul in care sunt alimentate. Troliurile electrice sunt alimentate cu electricitate si includ motoare care transforma tamburul pentru a infunda cablul.

Troliurile electrice utilizeaza de obicei bateria unui vehicul pentru a alimenta motorul, care curge prin curent continuu din sistemul electric al vehiculului. Curentul electric se schimba pe poli opusi din motor. Apoi se invarte un magnet care da motorului puterea de a transforma bobina. Aceste troliuri sunt adesea utilizate pentru sarcini mari, astfel incat acestea pot necesita mult curent pentru a functiona, precum si drenarea rapida a bateriei unui vehicul. Unele troliuri electrice deosebit de grele vor avea nevoie de un cablaj special sau de un sistem de actualizare electrica pentru a va asigura ca pot suporta sarcina.

Exista cateva cazuri in care troliurile de cablu au fost inlocuite cu funii. Cu toate acestea, au cateva avantaje in comparatie cu cablurile si de aceea majoritatea oamenilor adora troliurile de tras cabluri. Iata cateva dintre avantajele cunoscute ale troliurilor de cablu pe care ar trebui sa le cunoasteti.

Siguranta sporita

Troliurile de tras cabluri sunt de preferat deoarece sunt fabricate avand in vedere caracteristica de siguranta. Cablurile nu stocheaza nicio energie in interiorul acestora, oferind astfel siguranta maxima lucratorilor. Totusi, nu se poate spune acelasi lucru despre cablurile de otel. Ele pot provoca rani grave oamenilor si pot fi destul de periculoase atunci cand sunt utilizate in orice cadru. Pe de alta parte, troliurile de cablu  sunt usoare si sunt usor portabile. Prin urmare, in cele din urma, faciliteaza munca. Deoarece sunt usoare, reduc tensiunea care se intampla atunci cand oamenii se invart. Este usor sa ignorati problema atunci cand utilizati linii cu diametru mic, dar este greu sa o ignorati atunci cand creste diametrul liniilor.

Forta superioara

Asa cum am mentionat, troliurile de cabluri sunt foarte usoare. Cu toate acestea, sunt puternice, in ciuda greutatii lor reduse. Au o rezistenta mai mare la rupere in comparatie cu firele de otel. Retineti ca, atunci cand utilizati troliuri prin cablu, puteti creste si cantitatea de linie acomodata fara efort. Indiferent de proiectul pe care il efectuati, daca exista materiale grele care trebuie mutate sau care trebuie transportate, folosirea de troliuri prin cablu va va ajuta foarte mult.

Cablurile de carlig au o greutate cu cel putin 80% mai usoara decat cablurile de otel. Retineti ca acestea din urma sunt grele si adesea pun o incordare grea pe oricine le foloseste. Ei bine, acest lucru a fost complet schimbat odata cu aparitia troliurilor pentru cabluri pentru cele mai bune rezultate. Le puteti folosi fara nicio incordare si mai putine rani. Prin urmare, sunt cea mai buna optiune atunci cand cautati o optiune usoara care sa ofere aceleasi servicii.

In cazul in care exista vreo “eroare” in funia de otel, ar trebui sa o considerati complet deteriorata si este greu sa o reporniti. Retineti ca, intregul fir este complet compromis. Nu il puteti folosi pentru niciun serviciu. Cu toate acestea, exista o diferenta uriasa cand vine vorba de troliuri prin cablu, deoarece acestea sunt mai putin sensibile la deteriorare. Cand se intampla acest lucru, pot fi reparate cu usurinta pentru o utilizare ulterioara. Puteti alege fie sa angajati un profesionist pentru a le repara, fie sa le folositi singuri, in loc sa le aruncati ca deseuri.

In comparatie cu cablurile de otel, troliurile de cabluri sunt foarte usor de utilizat. Dupa cum am mentionat, ele sunt mai bune in toate aspectele in comparatie cu franghiile de otel. Prin urmare, ele pot fi utilizate in proiectul dvs. cu instructiuni foarte mici necesare. Acestea sunt usor de configurat, instalat si utilizat, astfel incat nu aveti nevoie de un manual pentru a le continua sa utilizati.

Site-ul magazinului eurogrup-utilaje.ro ofera o gama vasta de produse din gama de troliu de tras cabluri ce pot fi folosite in diferite industrii.

De la aplicatii pe santier, cablaje electrice si remorcat masini, un astfel de dispozitiv se dovedeste indispensabil intr-o astfel de situatie. Preturile oferite pe site-ul eurogrup-utilaje.ro sunt printre cele mai avantajoase, iar clientii pot avea siguranta ca vor primi produse de cea mai buna calitate de fiecare data cand vor comanda de la la eurogrup-utilaje.ro!

 

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments