Utilitatea otelul structural in constructii

Exista numeroase utilizari ale otelului structural in toate sectoarele industriale. Otelul structural este utilizat in industrii precum productia, petrolul si gazele, ambalajele, automobile, constructiile navale, transportul si minerit. Otelul structural este o resursa extrem de importanta pentru industria constructiilor. Otelul structural este alegerea ideala pentru construirea cladirilor de catre arhitecti, ingineri, proiectanti si antreprenori. Ofera nenumarate avantaje in comparatie cu orice alt material de constructie.

Sa aruncam o privire la motivul pentru care otelul structural este atat de popular in lumea constructiilor:

Durabilitate

Otelul este cunoscut a fi un metal extrem de rezistent. Constructia in forma de otel poate rezista la tot felul de presiuni externe, cum ar fi cutremure si furtuni. Acestea nu imbatranesc si nu degradeaza ca alte materiale de constructie. O cladire bine incadrata din otel poate dura pana la 20 de ani. Otelul este extrem de flexibil si poate fi transformat cu usurinta in orice forma dupa dorinta.

Mediu prietenos

Otelul poate fi usor reciclat la sfarsitul duratei de viata. Aceasta inseamna ca nu va trebui sa cheltuiti milioane de dolari pentru a arunca deseurile de constructii care nu sunt reciclabile. Cladirile din otel sunt eficiente din punct de vedere energetic in comparatie cu alte materiale de constructie.

Suportabilitate

Otelul structural este mai putin costisitor in comparatie cu alte metale. Acest lucru ajuta la reducerea costului general al intregului proiect. Structurile din otel necesita o intretinere scazuta si asa cum am mentionat mai sus, acestea tind sa aiba o durata de viata lunga. Prin urmare, otelul structural este o optiune viabila economic in comparatie cu alte materiale de constructie. Cu otel structural, puteti construi mai rapid.

Categorie usoara

Otelul are rezistenta la tractiune. Are un raport mare de rezistenta la greutate, ceea ce face mai usor sa lucrezi. Acesta reduce costurile de transport si de forta de munca necesare in comparatie cu lemnul. Otelul este mai usor decat lemnul.

Performanta vibratiilor

Cladirile cu structura din otel au un palmares de indeplinire a criteriilor stricte de vibratii si acustice pentru cladiri. Pentru majoritatea cladirilor de birouri normale, sistemele de constructii simple din otel vor indeplini criteriile necesare de performanta a vibratiilor fara modificari. Pentru aplicatii mai sensibile la vibratii, cum ar fi podelele care opereaza in spital, avantajele otelului pot fi surprinse cu o rigidizare suplimentara aplicata pe cadrul de otel, daca este necesar pentru a indeplini criteriile de acceptabilitate.

Deci otelul structural este o componenta esentiala in construirea cladirilor. Exista diferite tipuri de sectiuni de otel care sunt produse in constructii. La Evobuild.ro avem o echipa de producatori de otel structural cu experienta si bine pregatiti. Realizam diverse proiecte care necesita sectiuni structurale din otel. Experienta noastra in acest domeniu ne-a facut una dintre cele mai bune companii de fabricatie de metale din Romania.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments