Vaze decorative pentru un plus de stil in locuinta

Conceptul de „decoratiuni interioare” se refera, in acceptie generala, la arta si stiinta de transformare a unui spatiu in ceva mai atragator din punct de vedere estetic si util pentru locatari. Orice persoana ce s-a ocupat, macar o data, de un proiect personal de decorare a unui interior, fie acasa, fie la birou.

Acesta este un subiect din ce in ce mai abordat in emisiunile televizate, precum si un hobby pentru multe persoane, deoarece nimeni nu are nevoie de o diploma pentru a indrazni sa isi decoreze locuinta. Unele dintre elementele cheie ale domeniului obiectelor de decor sunt vaze decorative, componente versatile ce inzestreaza locuinta cu o nota particulara de plasticitate.

Avantajele utilizarii vazelor in decorarea interioarelor

Se spune ca un adevarat element ornamental de interior are o viata vesnica, fiind rezistent trecerii inevitabile a timpului; in acest caz, vazele –folosite, de obicei, pe post de lacas al mandrelor flori – isi pastreaza valoarea chiar si in absenta acestora, ca element de sculptura. Picturile incluse pentru a le da un plus de vioiciune nu respecta un model anume, ci poarta cu fala semnatura artizanului.

In principiu, vazele decorative sunt confectionate si modelate din ceramica si sticla, insa recent, au debutat si cele din plastic si polirezina. In ceea ce priveste culorile, nu exista o gama limitata: clientul poate alege vaza in functie de celelalte elemente constituente ale camerei, insa, de obicei, tendinta se bazeaza pe culori calde, placute ochiului, precum alb, nuanta untului, kaki sau oliv, bej sau bleu. Fireste, pot fi adaugate detalii contrastante pentru un plus de stil, precum linii in nuante argintii sau aurii, cu efect de oglinda, texturi in relief, finisaje abrazive sau manere cochete. Vazele pot fi si duo-cromate, mate sau stralucitoare.  

Intr-un concept ce a luat cu asalt tendintele persoanelor pasionate de stilul locuintei lor se regasesc vazele decorative supradimensionate. Un singur obiect de acest gen este de ajuns pentru a oferi contur si ambianta anostului living. De asemenea, siluetele acestora pot varia, in functie de inaltime si latime, de la suple si semete la cele de tipul traditionalelor ulcici.

In voga se afla si vazele ce nu respecta vechile tipare: corpul a reusit sa ofere o noua insemtate obiectului, trecand de la compactitatea specifica la modele abstracte, in forme noi, precum semiluna, cu decupari ovale sau figuri geometrice, care inspira cuvantul „arta”. Aspectul vintage, cu tenta nefinisata, este, de asemenea, in topul preferintelor, iar de aceeasi notorietate se bucura si cele cu picturi manuale – manufacturii nu ii va pieri niciodata valoarea.

Unicitatea fiecarui model permite clientului sa ia decizia corecta, luand in considerare atat preferintele proprii, cat si cerintele cadrului ce urmeaza a fi imbogatit. Uneori, cel mai inalt nivel de stil in ceea ce priveste design-ul interior este atins prin simplitate si bun-gust, vazele decorative respectand in continuare acest principiu.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments