elementaryos-vmware-virtualizareVMware Player si VirtualBox, sunt doua programe pentru virtualizare, cel mai folosite pentru testarea sistemelor de operare, o diferentiere intre cele 2 programe de virtualizare, articolul vine dupa ce am tot testat distributii de linux o saptamana intreaga.

De la Ubuntu am ajuns pana la ElementaryOS, pe drum am mai testat si Antergos (bazat pe ArchLinux), Fedora 20PearOS8 (S-a oprit supportul  pentru PearOS), openSUSE, Kali Linux si Black Box.

Dupa o saptamana de testat aceste distributii am observat ca se comporta diferit VMware Player si VirtualBox, setarile au fost urmatoarele:

HardwareValoarea oferita
Procesor:DualCore 3.2 Ghz
RAM2048 Mhz
HDD30 GB
VIDEO128 MB
Mod instlare SOISO

Dupa doar 2 zile deja VirtualBox incepea sa ma enerveze, si atunci dupa ce am cautat pe internet mai multe programe de virtualizare am aflat ca VMware Player este gratuit, si este diferit de VMware Workstation (program platit, pretul este de 225 euro), bineinteles ca versiunea platita este mai buna, dar pentru ce am eu nevoie VMware Player pare sa fie destul de bun.

Diferentele dintre VMware Player si VirtualBox

Ei bine in primul rand prin VirtualBox am tot timpul un lag, chiar daca specificatiile hardware oferite sunt cu mult peste cat cere fiecare distributie linux. In schimb cu VMware Player nu am deloc lag, specificatiile fiind aceleasi, am folosit destul de mult timp VirtualBox si ma multumeam cu el asa, pentru ca era doar pentru test, dar in timp incepe sa fie destul de enervant lag-ul care il are sistemul de operare. VirtualBox am folosit doar 2 zile, restul de 5 zile m-am jucat cu VMware Player, si dupa ce am testat toate distributiile, se pare ca ElementaryOS ar fi o distributie pe placul meu, o sa testez mai multe chestii in virtualizare si daca totul decurge bine, este posibil sa ma mut pe ElementaryOS in curand.

Tu ce ai testat in virtualizare? Esti fanul VirtualBox sau VMware Player?

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MihaiRefuYamasha Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Abonare pentru
Yamasha
Vizitator

Eu pana acum am testat doar virtualbox, dar si eu am observat problemele de care zici… cred ca o sa testez si eu vmware.

Mihai
Vizitator
Mihai

Eu pana acum am folosit doar VMware Player. Am testat pana acum windows server si Mac OS. Acum am instalata o masina cu Mac OS X Leopard. Nu prea am avut timp de verificat setari, dar acum am rezolutie limitata la 1024 x 768 si este cam enervant.